AcasăSOCIALCe SALARII mai câştigă românii. Topul celor mai bine plătite joburi. Iată...

Ce SALARII mai câştigă românii. Topul celor mai bine plătite joburi. Iată meseria banală remunerată regeşte!

job salariuCe SALARII mai câştigă românii. Topul celor mai bine plătite joburi. Iată meseria banală remunerată regeşte!

Aşa cum era de aşteptat probabil, cel mai bine plătit job al săptămânii trecute, din România, se regăseşte în IT, cu suma de 5000 de euro pe lună. Salariul este oferit de o companie de Braşov, pentru postul de ”ABAP Developer SAP Logistics”.

Există joburi foarte bine plătite pentru care nu s-a găsit încă un angajat. De exemplu, o companie din Bucureşti caută un consilier juridic cu minimum 5 ani experienţă, căruia îi oferă un salariu de 4.000 de euro pe lună.

Apoi, o companie din Hamburg specializată în date şi analize de piaţă recrutează din România un manager de resurse umane pentru un salariu de 3.500 de euro pe lună. Doritorii trebuie să fie dispuşi să se mute în Germania.

Job de sudor plătit cu 3.000 euro/lună

Marea surpriză din acest top este meseria de sudor. În Constanţa, se oferă un salariu cuprins între 2.600 şi 3.000 de euro pe lună pentru un meseriaş în sudură.

De asemenea, săptămâna aceasta s-a remarcat o creştere a volumului de job-uri în domeniul Educaţiei, în contextul începerii noului an şcolar, conform news.ro.

Astfel, în Bucureşti şi Ploieşti se caută profesori în învăţământul primar şi preşcolar, salariile oferite fiind între 1.000 şi 1.300 de euro pe lună, în funcţie de experienţă. În Bucureşti se caută învăţători pentru salariul de 1.200 de euro pe lună şi profesori pentru 1.100 de euro pe lună.

Cel mai căutat job: de prelucrare date

Experţii în resurse umane au dezvăluit şi care a fost cel mai căutat job de către români al săptămânii trecute: cel de prelucrare date. Peste 300 de doritori şi-au depus CV-urile imediat după publicarea anunţului.

Care sunt cele mai căutate domenii, în care românii îşi doresc să activeze? Vânzările, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie şi marketing. În schimb, domenii precum servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar sau îngrijire copii / bătrâni nu sunt la mare căutare nici de către angajatori, nici de către cei care îşi caută un job.

 

 

author avatar
Andrei Ștefan