AcasăSOCIALCe RESTRICŢII se menţin în Bucureşti, deşi incidenţa la Covid-19 a scăzut....

Ce RESTRICŢII se menţin în Bucureşti, deşi incidenţa la Covid-19 a scăzut. Cum motivează autorităţile

bucuresti restrictiiCe RESTRICŢII se menţin în Bucureşti, deşi incidenţa la Covid-19 a scăzut. Cum motivează autorităţile

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit o serie de măsuri anti-COVID valabile până la 8 decembrie. Hotărârea prevede şi reglementări privind desfăşurarea ceremoniilor de Ziua Naţională a României.

CMBSU a decis, astfel, să prelungească restricțiile deja în vigoare până la data de 8 decembrie, deși Capitala are o incidenţă de 2,26 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de zilele anterioare.

Ce restricţii se păstrează în Capitală?

Pe lângă purtarea obligatorie a măsti de protecţie, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele la interior şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea.

Desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00.

La astfel de evenimente pot participa doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală.

Unde au acces nevaccinaţii

Accesul persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcaşurile de cult, unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective, şi în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

Se permite organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

author avatar
Andrei Ștefan