Cauta

Ce reprezintă punctele negre ce apar pe roşii şi cât de toxice sunt pentru organism

Observăm roşiile „pictate” de puncte negre, dar le consumăm şi aşa. Nutriţioniştii şi inspectorii sanitari ne explică ce reprezintă acele puncte şi cât de periculoase sunt ele pentru organism.

Un specalist în alimentaţie a explicat care sunt almentele mucegăite pe care le putem consuma în siguranță, dar și cele care pot duce, în cele din urmă, la cancer.

Atenţie la pâinea mucegăită!

Diferenţa între hrana sănătoasă și hrana care ne face mai mult rău.

”Există anumite mucegaiuri nobile. Mucegaiurile nobile sunt Penicillium Camemberti, Penicillium Roqueforti”, Penicillinum specific salamurilor crude uscate. Teoretic sunt testate și nu generează compuși numiți micotoxine.

Pe de altă parte avem mucegaiuri precum Fusarium, Aspergillus, adică niște toxine generate, de aceea sunt mico, pentru că sunt generate de mucegaiuri.

Pâinea mucegăită poate fi mucegăită cu Fusarium și poate avea micotoxine. Este un risc major, pâinea este unul dintre produsele testate pentru micotoxine.

Grânele, tot ce înseamnă cereale, trebuie testate pentru micotoxine. O felie de pâine, odată ce este o mucegăită, nu trebuie consumată.

Și este bine să nu o consumăm. Mai mult, dacă pâinea s-a mucegăit, nu este bine să curățăm mucegaiul de pe pâine și să o consumăm.

Pentru că acea substanță difuzează”, a spus Alexandru Cîrîc, directorul Institutului Național de Cercetări Alimentare, penru Antena 3.

Ce sunt punctele negre de pe roşii

În concluzie, punctele negre de pe roşii ne arată că produsul a mucegăit.

La fel și în cazul legumelor și fructelor. Odată ce s-au alterat, de exemplu, sunt acele roșii care au niște punctișoare negre. Acelea sunt niște microorganisme care pot genera, în întregul produs, compuși care sunt toxici pentru organism.

Nu o să ne fie rău în momentul acela, pentru că acea toxicitate se manifestă prin acumulare. Dar mâncăm astăzi, mâncăm mâine, mâncăm poimâine și declanșăm anumite reacții în organism. Clădim ceva rău.

Stimulăm anumite celule pe care noi nu ne-am dori să le avem, sau să se dezvolte. Și apar cancerele”, a mai spus specialistul în alimentaţie.

Ultimele stiri

  • Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Motivul? Se fac LUCRĂRI/Anunțul Termoenergetica
  • UPDATE. Scandal! Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu, în Parlament!/ Ciucă, prima reacție
  • Câți bani câștigă un influencer în România/„Să postezi cât de mult poți, ca și cum ar fi un job”
  • S-a aflat! Orașul din România considerat de străini cea mai ieftină destinație din Europa ce merită vizitată. Ce nume mai apar în top
  • Gabriela Firea: Construim Spitalul Metropolitan, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Generală
  • S-a făcut o analiză a prețurilor! Coșul obișnuit de produse, mai ieftin în supermarketurile grecești decât în România
  • Caz cutremurător în Mehedinți: un profesor și un paznic al DGASPC, reținuți după ce ar fi abuzat mai mulți copii
  • Circulație îngreunată la metrou, pe Magistrala 2. Ce s-a întâmplat
  • Comunicat de presă S.C. FLEXIBIL S.RL (4)
  • Comunicat de presă S.C. FLEXIBIL SRL (3)
  • Exit mobile version