AcasăSOCIALCe pensie va avea un angajat care a câştigat doar salariul minim...

Ce pensie va avea un angajat care a câştigat doar salariul minim toată viaţa . Am făcut calculul, suma e ridicolă!

Cotizezi o viaţă întreagă la pensie, dar NU mai apuci s-o încasezi! Calculul dureros pentru români

Veste de ultimă oră de la ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru românii care au muncit toată viaţa lor pe salariul minim. Va creşte şi pensia lor.

Există români care au muncit 35 de ani pe salariul minim, iar acum ei primesc aceeaşi bani cu pensionarii care încasează indemnizaţia minimă pe economie.

Acum, iau pensie egală cu cei care n-au muncit

De la 1 ianuarie, pensia minimă este de 1.281 de lei. Atât vor încasa românii care n-au muncit, oficial, nicio zi în viaţa lor, cam cât luau şi foştii angajaţi care au fost plătiţi doar cu salariul minim.

Dar, după majorare, pensionarii care au muncit o viaţă pe salariul minim vor avea parte de o creştere însemnată a pensiei, a spus ministrul Muncii.

De la 1 septembrie pensia minimă pentru cei care au cotizat având salariul minim va fi de peste 1900 de lei. După creșterea care a avut loc la 1 ianuarie, pensia minimă este în prezent 1281 de lei, iar de la 1 septembrie va crește cu 84%.

Este foarte interesant să privim împreună situația celor care primesc indemnizația minimă socială.

Printre cei care, de la 1 ianuarie primesc 1281 de lei (atât va fi pensia minimă), sunt români care au contribuit la bugetul de asigurări sociale de stat o singură zi – au avut un accident de muncă din cauza căruia și-au pierdut capacitatea de muncă și au intrat în sistemul public de pensii doar cu o zi de contributivitate, dar au indemnizația minimă socială, fiindcă au devenit pensionari încadrați în invaliditate.

Şi tot în indemnizația minimă socială avem români care au contribuit la bugetul asigurărilor sociale de stat timp de 35 de ani – adică stagiul complet de cotizare – dar care timp de 35 de ani au fost pe salariul minim pe economie”, a zis ministrul Muncii.

Cum se recalculează pensia pentru salariul minim?

Pensionarul nostru, despre care am spus că a lucrat 35 de ani pe salariul minim pe economie, va ieși din indemnizația minimă pe economie.

De ce? Pentru că, între 25 și 30 de ani de contribuții, va primi un punctaj suplimentar de 0,5 puncte pe an. Pentru perioada 30-35 de ani va primi un punctaj suplimentar de 0,75 de puncte pe an.

Datorită acestor puncte de stabilitate va avea o creștere a punctajului, ceea ce înseamnă că va avea o creștere a pensiei.

Pe simulările noastre, după recalculare, de la 1 septembrie 2024, vor primi pensiile majorate.

Românul nostru care până de curând avea o pensie de 1.125 de lei, are o pensie de 1.281 de lei la 1 ianuarie 2024, iar din septembrie 2024 va avea undeva peste 1.900 de lei, adică o creștere de 87,4%, pe calculele noastre„, a afirmat Simona Bucura Oprescu, la Realitatea.

author avatar
Andrei Ștefan
1.420 afisari

6 COMENTARII

 1. Bun ,dar uitați un lucru f.important : a lucrat pe salariul minim pe contract , că așa a vrut patronul , să nu plătească contribuția sa la stat ,dar angajatul a încasat ,la negru ,niste sume,mai mari sau mai mici ,dar le-a primit fără să plătească statului ceva ,pentru sănătate ,pensie ,șomaj , etc . Păi ce facem ,ne furam singuri căciula ?

  • Iar in timpul acesta au primit asistenta medicala gratuita, platita de prostii care nu s-au pretat la mis-masuri, iar pensia aia de 1900 va fi platita tot din contributiile prostilor .
   Asadar, 1900 sa li se dea si statul criminal, care a stiut ca ”patronii” platesc pe acte salariul minim si din mina,la negru, inca atit, DAR NU LEA FACUT NIMIC SA-I ADUCA IN NORMALITATE, sa termine cu egalizarile si ”eliminarea inechitatilor”.
   In povestea asta sint victime cei corecti, iar nu jmecherii si stirpiturile.
   STATUL SA DEA PENSIE DUPA LEGE SI SA NU-I MAI OROPSEASCA PE CEI CORECTI.
   ALTFEL NU MAI AVEM NEVOIE DE STAT !!!

  • Soacra mea dupa 45 de ani de munca primea 640 de lei/luna asa ca a mai muncit inca 17 ani si are fabuloasa pensie de 1400 lei. Unde-i dreptatatea?

 2. Nu exista cat puteti sa dansati in jurul ideii fara sa atingeti subiectul….asta e venitul minim garantat beta testing wtf ?!?

 3. Cei care au mncit sub 15 ani nu primesc nici-o pensie, deja articolul incepe cu o minciuna.