AcasăSOCIALCe păţesc românii care locuiesc la bloc şi pornesc maşina de spălat...

Ce păţesc românii care locuiesc la bloc şi pornesc maşina de spălat în următoarele intervale orare. Amenda e mare!

Din păcate, tot mai mulţi locatari de la bloc au început să ignore programul de liniște, iar oamenii legii vor începe să de amenzi usturătoare pentru locuitorii ce dau drumul la mașina de spălat sau la aspirator în acest interval orar.

Orele în care trebuie să respectăm liniștea la bloc sunt 22.00-08.00 şi 13.00-14.00, potrivit legii.

Dai muzica tare – amendă 3.000 lei

Aşadar, românii care nu respectă orele de linişte la bloc în 2023 riscă amenzi de mii de lei. Maşina de spălat zgomotoasă te poate costa 1000 de lei, bormaşina ajunge la 1.500, iar nişte manele cu boxele la maximum ajung la 3000 de lei.

Orele de odihnă, respectiv orele de liniște de la bloc, sunt prevăzute în Legea nr. 61/1991. În cazul în care legea nu este respectată, veți primi amenzi usturătoare.

Există și situații în care programul de liniște poate fi modificat dacă adunarea generală a asociației de proprietari a decis acest lucru, astfel programul de liniște poate fi extins pe perioada zilei, de la 13:00 la 14:00, la 13:00- 16:00. Este foarte important ca programul de liniște să fie afişat în mod corespunzător, la intrarea în bloc, astfel încât locatarii să poată să îl vadă.

Vecinii pot chema Poliţia

Se poate ajunge chiar în situaţia în care vecinii să cheme Poliţia din cauză că un locatar nu respectă orarul de linişte. De ce? Pentru:

  • tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor din bloc prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
  • organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.
1.232 afisari

2 COMENTARII

  1. Dar la țară unde câinii vecinilor latră ziua-noaptea, ce se întâmplă?
    Există legi și pt aceștia?
    De poliție ce să mai zici? Ei au alte priorități… Degeaba suni și le spui că nu poți dormi din cauza câinilor. Nu fac mai nimic. Te duc cu vorba, iar tu tot cu NELINIȘTEA și problema nerezolvată rămâi.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...