AcasăSOCIALCe păţesc angajaţii români care nu folosesc voucherele de vacanţă într-un an...

Ce păţesc angajaţii români care nu folosesc voucherele de vacanţă într-un an de zile

vouchere

Ministerul Finanțelor a precizat că instituțiile publice au obligația de a acorda, anual, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare salariat. Aceste vouchere sunt destinate exclusiv angajaților și nu pot fi transferate altor persoane.

Conform prevederilor legale, angajatorii pot acorda vouchere de vacanță în funcție de disponibilitatea resurselor bugetare și în conformitate cu acordul organizațiilor sindicale sau al reprezentanților salariaților.

Voucherele de vacanţă, valabile 1 an

Ce păţesc angajaţii români care nu folosesc voucherele de vacanţă într-un an de zile? Nu le mai pot utiliza apoi. De ce? Pentru că aceste vouchere au valabilitate doar 1 an.

„Voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii”, mai precizează Ministerul Turismului. Voucherele de vacanţă se impozitează cu 10%, iar suma respectivă, adică 145 de lei, este reţinută de angajator în momentul în care este acordat tichetul.

Nu vindeţi voucherele!

Românii care primesc vouchere de vacanță şi nu le folosesc în mod corect, încercând să le vândă pentru a lua bani pe ele, riscă amenzi uriașe, la fel ca şi cei care le cumpără. Tichetele, în valoare totală de 1450 de lei, vor fi oferite de instituțiile publice.

Folosirea necorespunzătoare a voucherelor de vacanță poate atrage amenzi semnificative pentru români, scrie substantial.ro. Atât posesorii care încearcă să vândă voucherele pentru a obține bani, cât și cei care le cumpără, se expun riscului de a primi sancțiuni financiare uriașe.

Aceste amenzi pot ajunge până la 26.000 de lei. Unitățile de cazare și agențiile de turism care acceptă vouchere emise pentru altă persoană vor primi o amendă de 13.300 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
4.745 afisari

5 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger