AcasăSOCIALCe pârtii se deschid în mini-vacanţa de 1 Decembrie. Tarifele de acces

Ce pârtii se deschid în mini-vacanţa de 1 Decembrie. Tarifele de acces

Românii beneficiază de patru zile libere legate în ceea ce se numeşte „mini-vacanţa de 1 Decembrie”. Pasionaţii sporturilor de iarnă au profitat de ocazie şi au tras o fugă la munte.

Bucuria mare este că se dechid pârtiile pentru accesul la schi.

Lista pârtiilor de schi deschise

Joi, 30 noiembrie, se dă startul sezonului de schi în România. Primăria Municipiului Brașov a transmis că pârtiile din Masivul Postăvaru așteaptă turiștii în minivacanță.

Joi, de Sfântul Andrei, se vor deschide și pârtiile în Predeal, la Straja, Buscat din Cluj și la Cavnic în Maramureș. De altfel, stațiunea Rânca, aflată pe Transalpina, se pregătește și ea pentru turiști, urmând să fie deschis sezonul de schi, zilele viitoare.

S-au scumpit serviciile

Vestea proastă este că turiștii vor plăti mai mult în 2023. Tarifele au fost majorate cu 17%. De exemplu, o cartelă cu zece puncte a ajuns să coste 65 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii.

„În ceea ce priveşte noile tarife, cea mai mare influenţă a avut-o modificarea cotei TVA de la 5% la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-a adăugat creşterea cheltuielilor cu energia şi salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflaţiei, de 8,1%, octombrie 2022 – octombrie 2023).

Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%”, a precizat Primăria Brașov.

România are 218 pârtii omologate, cu un total de 189 de kilometri.

author avatar
Andrei Ștefan
206 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri