AcasăSOCIALCe ne SPERIE mai mult: vremea sau mesajele RO-ALERT agramate și întârziate?...

Ce ne SPERIE mai mult: vremea sau mesajele RO-ALERT agramate și întârziate? Lucian Bode le explică

Ce ne SPERIE mai mult: vremea sau mesajele RO-ALERT agramate și întârziate? Lucian Bode le explică

În ultimele zile, autorităţile au emis mai multe mesaje RO-ALERT din cauza vremii capricioase. Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat miercuri, 15 iunie, la Parlament, întrebat despre aceste SMS-uri trimise cu întârziere, că „există o procedură foarte clară”.

Bode a zis că a avut loc o şedinţă la Ministerul de Interne în care secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU a prezentat datele statistice, în urma fenomenelor meteo din Capitală şi alte judeţe, de marţi.

DSU nu face analiză pe text

Ministrul de Interne a precizat că există o procedură foarte clară.

Există o procedură foarte clară, vă asigur că din momentul în care DSU primeşte această informare, nu face analiză pe text şi mai stă zece minute, imediat o trimite”, a menţionat ministrul Lucian Bode.

Credeţi-mă că intervenţia la cele peste 500 de apeluri pe care le-am primit nu a fost absolut deloc uşoară.

Noi, după fiecare eveniment de amploare la care participăm, pe princpiul lecţiilor învăţate, să vedem ce nu a funcţionat.

Pentru că au fost într-adevăr anumite mesaje RO-Alert care s-au dat târziu. În acelaşi timp, avertizările meteorologice au venit din timp, ştiam că municipiul Bucureşti, Ilfov, celelalte patru judeţe sunt sub cod galben, cod partocaliu, după care a fost şi un cod roşu„, a adăugat ministrul de Interne.

author avatar
Andrei Ștefan