AcasăSOCIALCe mâncare ingerezi când consumi shaorma: carne de cal. Testele au scos...

Ce mâncare ingerezi când consumi shaorma: carne de cal. Testele au scos la suprafaţă adevărul „crud”

Shaorma poate fi numită o adevărată bombă calorică. Chiar dacă conține salată și carne friptă, dar și alte legume, anumite ingrediente o fac să fie bogată în calorii, iar cei care o consumă în mod regulat pot avea probleme cu kilogramele în plus.

Dimensiunile acestui preparat diferă în funcție de locul de unde este cumpărată. În mod obișnuit, o shaorma clasică cu carne de pui, sos și legume poate avea între 400 și 700 de calorii. Dacă shaorma este una mare, poate fi vorba și de mai multe calorii.

Carne de cal în loc de carne de vită?

Jimmy Doherty de la Food Unwrapped a vrut să facă mai multe teste pe niște kebab-uri, așa că a dus ingredientele din ele la un specialist. În urma unor teste de laborator, a avut parte de un șoc.

Dacă cei mai mulți dintre clienți se gândeau că șaormele respective conțin carne de vită sau de miel, ei bine, doar una dintre ele a reușit să treacă testul suprem, celelalte conțineau carne de cal.

Înspăimântător. Ceea ce este cu adevărat trist este că doar un singur magazin din nouă a folosit miel. Dacă pot scăpa și nu îi costă nimic, o vor face iar!

Este important de știut că, de multe ori, în aceste magazine de kebab, vânzătorii le spun oamenilor că este miel, dar în realitate conține și carne de vită și de porc.

S-ar putea să nu ne pese din ce este făcut, dar ar trebui să putem lua decizii în cunoștință de cauză și ar trebui să fie pedepsiți acești oameni care adaugă doar lucruri la întâmplare.

Atâta timp cât au gustul pe care îl au, tot aș mânca chiar dacă ar avea oameni în el. Nu sunt sigur că aș merge atât de departe, dar fiecare face ce crede”, sunt câteva comentariile din online.

Shaorma poate fi şi sănătoasă

Partea bună este că o shaorma poate fi şi sănătoasă. Asta dacă sunt eliminate câteva ingrediente, cum ar fi cartofii și sosurile.

Dacă nu puteți renunța la ele, puteți opta pentru un sos de iaurt sau un sos natural din roșii, iar cartofii îi puteți lăsa alături, dar copți, nu prăjiți.

author avatar
Andrei Ștefan