AcasăSOCIALCe mâncăm la iarnă? Petre Daea le-a transmis românilor de unde vom...

Ce mâncăm la iarnă? Petre Daea le-a transmis românilor de unde vom face rost de hrană

Ministrul Agriculturii a ţinut să-i liniştească pe români: vom avea ce să mâncăm la iarnă. Avem producţie internă, susţine Petre Daea, care a dat garanţii: „Cantitatea de grâu este necesară pentru consumul propriu cât şi pentru export”.

Mâncăm ce am produs. Din fericire, am produs ce ne trebuie în ţară şi avem şi pentru export”, mai susţine Daea.

Nu recomandă făina de greier

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că din cauza creşterii preţurilor la materii prime, fermierii noştri sunt tot mai mult în imposibilitatea de a obţine profit, iar dacă nu se iau la timp măsuri serioase de susţinere la nivel european, îi putem pierde.

Deşi e un an greu, România a produs anul acesta, prin grija şi munca fermierilor, cantitatea de grâu este necesară pentru consumul propriu cât şi pentru export.

De asemenea, şi la cultura de floarea-soarelui, deşi nu suntem în pragul terminării recoltatului, dar din evaluările din câmp, ne dau nouă posibilitatea să afirmăm astăzi, cu siguranța realizării producţiei care să satisfacă nevoile interne şi evident şi un excedent pentru export. Avem ce mânca. Să fim sănătoşi să mâncăm ceea ce producem.

Lăsaţi greierii să cânte şi să ne apucăm să mâncăm şi să fim consecvenţi cu mâncarea noastră. Avem un patrimoniu gastronomic extrem de valoros pe care trebuie să îl valorificăm. Din acest punct de vedere este linişte, iar oamenii ştiu ce să mănânce”, a declarat ministrul Petre Daea.

Daea: „Plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, consideră că plafonarea preţurilor la alimente ar afecta producătorii, dar susţine că nu există motive pentru alte scumpiri în perioada următoare.

„Trebuie să avem în vedere faptul că, în momentul unei plafonări a unor preţuri, cei care vor suferi în primul rând vor fi producătorii agricoli.

Nu văd scumpiri la această dată pentru că preţul s-a liniştit la produsele care se procesează, nu văd scumpiri în condiţiile în care s-au plafonat şi s-au stabilit nivelele acestea de cost la energie”, a mai zis Daea.

author avatar
Andrei Ștefan
2.042 afisari

13 COMENTARII

  1. ”Petre Daea le-a transmis românilor de unde vom face rost de hrană” Din gunoi? Eu nu consum rosii cu 24 de ore inainte de a merge la baietii gay care ma platesc cu 56 de euro ptr tot tacamul. O iau la muiutz, in c ur si le fac laba!

  2. Pana una- alta ,voi propaganda aveti ce manca.Haznalele sunt pline.Sa iei si golanii care iti murdaresc articolul ,pare ca va intelegeti foarte bine.

  3. MAI INTAI DE TOATE DE AEA TREBUIE INTREBAT CAND SI UNDE S-A NASCUT daca mai tine minte sa mearga sa se odihneasca…….

  4. Bai Daea, unii romanasi o sa aiba ce sa manance, atii mai putin, fiecare cum o sa aiba norocul !! Dar vezi ca cica se anunta ceva balci mare la iarna, asa ca stai mai la fereala, daca nu vrei ca unii sa te manance pe tine 🙂 Greierii e bine sa ii mance numai tefeleii ratati, oricum aia sunt niste sclaveti de mana intai, cu aia poti sa faci ce experiment vrei, poti sa bagi si 100 de vaxxinuri in cap la tampitii aia de idioti inutili, ca oricum o sa creada ca au salvat Pamantul 🙂 La iarna scapa numai cine poate, desprea asta e vorba, bai Daea, asa ca joc de glezne, si atentie marita pe unde te bagi in joc 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger