AcasăSOCIALCe li se întâmplă prădătorilor sexuali care corup minorii sub 16 ani....

Ce li se întâmplă prădătorilor sexuali care corup minorii sub 16 ani. Li s-a închis portița de scăpare

Klaus Iohannis a promulgat luni legea prin care orice act sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani se consideră viol. Consimțământul sexual se ridică de la 14 la 16 ani.

Cei incriminați de viol vor fi pedepsiți cu închisoarea, între 7 și 12 ani.

Ce se califică drept „Viol”?

Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şiorice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Fapta prevăzută la alin. (1), comisă de un major cu un minor prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare se pedepsește cu închisoarea de la 8 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Nu mai există „Act sexual consimțit”

Proiectul de lege a fost depus de Alina Gorghiu, avocat și om politic român, în anul 2022, cu scopul de a pedepsi infracțiunea de viol și de agresiune sexuală exercitată asupra unui minor.

De astăzi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol!

Am depus în iunie 2022 acest proiect, împreună cu alte colege parlamentar.

Un an mai târziu, această lege devine realitate. Orice zi fără această lege a constituit o portiţă de scăpare pentru agresorii sexuali.

De acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnaţi de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei”, a declarat Alina Gorghiu cu după promulgarea acestei legi.

author avatar
Andrei Ștefan