AcasăSOCIALCe le dă Nicușor Dan celor 90 de familii din sectorul 5...

Ce le dă Nicușor Dan celor 90 de familii din sectorul 5 lăsate fără curent în prag de iarnă. Mesaj cinic pentru micuța Daria – VIDEO

Problemele cu care se confruntă de luni de zile zeci de familii dintr-un bloc aflat în sectorul 5 al Capitalei își caută, încă, o soluționare. În tpt acest timp, Nicușor Dan, primarul Capitalei, a venit cu explicații. Atât doar că ele nu țin loc de cald și nici nu fac lumină, la propriu.

Iar oamenii, mulți dintre ei cu copii, au nevoie de ajutor concret pentru a rezolva această problemă stringentă.

Nicuşor Dan a explicat, vineri, care sunt motivele pentru care a refuzat să semneze certificatul de urbanism, în cazul locatarilor blocului din sectorul 5, care stau de peste 3 luni fără curent electric. Și apelează la iluminatul cu lumânarea, ca în secolul trecut. E vorba despre nu mai puțin de 90 de familii. Și de copii – între ei și Daria, fetița care așteaptă și ea un răspuns de la oficialii cu putere de decizie. Până să vină ziua ei de naștere. Și Moș Crăciun.

„Am spus că este iresponsabil să semnezi acolo. Această lucrare nu s-ar fi putut termina în timp util până la venirea frigului. Avem acolo o problemă socială care vizează 90 de familii, pe care încercăm să o rezolvăm. Și mai avem o problemă de justiție, pentru că nu e normal ca în secolul 21, 90 de familii să fie păcălite de un investitor, dar și de o autoritate publică, Primăria Sectorului 5, deci îi așteptăm pe acești oameni să le dăm consultanță juridică pentru a își recupera investiția pe care au făcut-o”, a declarat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a venit cu detalii tehnice

Edilul a ales să sublinieze ce probleme s-ar fi constatat în cazul acestui imobil.

„Și acum câteva detalii tehnice cred că sunt utile. Această construcție încalcă tot ce poate încălca în ceea ce privește urbanismul. Încalcă înălțimea maximă, are două etaje în plus – asta e cel mai puţin important. Încalcă densitatea construită de trei ori, dublează potul maxim, deci amprenta la sol e de două ori mai mare decât ar trebui să fie. Foarte important legat de securitatea la incendiu – nu respectă nici distanţe laterale, nici distanţe posterioare.

Conform hotărârii de Consiliu, ar trebui să aibă 72 de locuri de parcare şi ea are 0. Deci astea sunt principalele motive de negalitate, cel mai important fiind distanţa laterală care e corelată cu securitatea la incendiu”, a susținut Nicușor Dan.

Daria vrea lumină în loc de cadou de ziua ei

(sursa foto: captură Antena3)

Un mesaj impresionant a venit de la Daria, o copilă care locuiește alături de cei dragi în acest imobil. Și care își pune speranțele că măcar de ziua ei, pe 13 decembrie, se va putea bucura de lumină.

„Nu se poate aprinde lumina. Nu avem curent, stăm pe întuneric. (…) Când vine ziua mea, de cadou vreau să am lumină”, a mărturisit micuţa Daria.

„Pe subiectul ăsta îl aveți pe directorul de la Termoenergetica”

Întrebat, în cursul zilei precedente, de un reporter Antena 3 despre acest caz, Nicuşor Dan a căutat să paseze problema.

”Vorbim de un cartier în sectorul 5 sau de acea clădire ilegală unde nu s-a tras curent? Pe subiectul ăsta îl aveți pe directorul de la Termoenergetica și puteți să-l întrebați”, a spus primarul, după cum se poate vedea din imagini.

author avatar
Andrei Coman
615 afisari

6 COMENTARII

  1. Slinosul asta deja a msncat destui bani de la cetateni fara sa faca nimic ca sa msi fie tolerat.Ba , pleaca singur sa nu ti para rau ca nu ai facut o!!!

  2. Voi chiar credeți că regulamentele de sistematizare, de urbanism sunt inutile?
    Poate să justifice cineva de ce primarul ar trebui să închidă ochii la toate aceste ilegalități? NOTARII care au înregistrat vânzările ca și toți cei de la sectorul 5 care au facut posibila vânzarea si înregistrarea prin actele eliberate de ei sunt solidar responsabili. Eu în locul primarului, le-as găsi spatiu rezonabil pentru fiecare din ei, incluzând chiar hotelurile din București, pe cheltuiala celor care au neglijat legile. Apoi, le-as dărâma sandramaua tot pe cheltuiala lor.

  3. Mesaj cinic pentru micuța Daria?
    Într-adevăr există și un mesaj. Respectați legile!
    Ce este cinic in acest mesaj domnule ziarist???
    Puteti defini cinic??? Dacă vă adresez un călduros siktir domnule ziarist, sunt cinic?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger