Cauta

Ce este Tanghulu, noua modă de pe TikTok. Provoacă arsuri grave copiilor

TikTok, interzisă în mai multe universități americane. Urmează toate smartphone-urile din SUA? / Foto: printscreen

Un nou fenomen îngrijorător pe TikTok. Se numeste Tanghulu şi este vorba despre o specialitate din nordul Chinei, un fruct acoperit cu zahăr întărit şi crocant, obţinut prin fierbere.

Copiii ajung să se rănească în tmp ce gătesc reţeta.

Problema este fierberea apei

Clipurile de pe TikTok arată cum trebuie pregătită reţeta, astfel urmăritorii sunt sfătuiţi să pună un amestec de zahăr și apă în cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde până când fierbe și să scufunde apoi înăuntru frigăruile de fructe pregătite anterior.

Problema este fierberea apei și a zahărului care creează arsuri dacă sunt înghiţite imediat după gătit.

„Când zahărul este dizolvat în cuptorul cu microunde în acest fel, ajunge să stocheze o cantitate mare de energie termică. Arsurile pe care le provoacă sunt deosebit de profunde și dureroase, mult mai mult decât acelea cauzate de apa clocotită”, a spus un medic.

Trendul ce poate declanșa cancer

Pe TikTok a apărut un nou trend care, deși popular, poate avea consecințe grave asupra sănătății, avertizează medicii.

În tot mai multe videoclipuri, utilizatorii platformei sunt încurajați să creadă că arsurile solare ar putea fi benefice pentru sănătate sau chiar că ar putea ajuta la reducerea acneei.

Cu toate acestea, specialiștii de la Spitalul Regina Victoria din Marea Britanie au reacționat rapid, subliniind că expunerea la soare fără protecție solară poate crește riscul de cancer de piele.

Medicii atrag atenția că, deși lumina solară are unele beneficii pentru sănătate, utilizarea cremei de protecție solară este esențială pentru a reduce riscul de cancer de piele.

Expunerea repetată la soare fără protecție nu doar că poate duce la dezvoltarea cancerului de piele, dar contribuie și la îmbătrânirea prematură a pielii.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Airbus lovește din nou!
  • Dolarul pus la colț: băncile centrale preferă rezerve de aur
  • Fum alb la Cotroceni! Români, deschideți portofelele!
  • Se micșorează Schengenul. Pierderi financiare pentru transportatorii români
  • Programul ”Casa verde”, în pericol. Scăderea consumului din rețea afectează profiturile companiilor
  • Dieta personalizată pe baza ADN-ului: Viitorul nutriției este acum
  • „Mondialul” cluburilor, un eșec: milioane cheltuite, tribune goale!
  • De la mașini la genți de mână: poate Luca de Meo să reînvie Kering, proprietarul Gucci?
  • Mihaela Gheorghe, „Învățătoarea Anului 2025”, premiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Dascălul, finalist al Ligii Profesorilor Excepționali
  • Exit mobile version