Petru Alexe este românul care a inventat „super-pâinea”. Ceea ce o face cu totul specială este extractul de proteine din carne.
Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit, produsul este mai sățios, ca și cum ai mânca în același timp o friptură.
„Super-pâinea” costă 7 lei
La un preț de producție de 7 lei, este foarte atractivă pentru brutari.
„Proteinele adăugate nu au nici miros, nici gust. Vom găsi proteine ca și cum am mânca o bucată de carne alături de această pâine, echilibrându-se nutrițional în proteine și ajungând la consumator”, a zis inventatorul ei, Petru Alexe, pentru Antena 3.
E ca și cum alături de pâine ar mânca o friptură invizibilă, toată proteică, din care se regăsește acum în felia de pâine. Specialiştii spun că au studiat mai multe metode de fabricare a acestei pâini, ca să vadă care este metoda optimă.
Cum se prepară această pâine
Extractul de proteine este sub formă de pastă sau pulbere, fără miros. Aluatul se pune la dospit, apoi ajunge în cuptorul încins la 230 de grade.
Un kilogram de extract de proteină se obține din trei kilograme de carne, susţine sursa amintită. Prețul de producție în laborator este de 7-8 lei.
Și mai are un avantaj pâinea proteică: fiind sățioasă, ar duce la un consum mai scăzut de pâine.