Cauta

Ce este „super-pâinea”, alimentul brevetat în România şi care poate înlocui carnea. Cât costă

paine

Românii vor plăti mai mult pentru o pâine, din toamnă. Care vor fi noile prețuri

Petru Alexe este românul care a inventat „super-pâinea”. Ceea ce o face cu totul specială este extractul de proteine din carne.

Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit, produsul este mai sățios, ca și cum ai mânca în același timp o friptură.

„Super-pâinea” costă 7 lei

La un preț de producție de 7 lei, este foarte atractivă pentru brutari.

„Proteinele adăugate nu au nici miros, nici gust. Vom găsi proteine ca și cum am mânca o bucată de carne alături de această pâine, echilibrându-se nutrițional în proteine și ajungând la consumator”, a zis inventatorul ei, Petru Alexe, pentru Antena 3.

E ca și cum alături de pâine ar mânca o friptură invizibilă, toată proteică, din care se regăsește acum în felia de pâine. Specialiştii spun că au studiat mai multe metode de fabricare a acestei pâini, ca să vadă care este metoda optimă.

Cum se prepară această pâine

Extractul de proteine este sub formă de pastă sau pulbere, fără miros. Aluatul se pune la dospit, apoi ajunge în cuptorul încins la 230 de grade.

Un kilogram de extract de proteină se obține din trei kilograme de carne, susţine sursa amintită. Prețul de producție în laborator este de 7-8 lei.

Și mai are un avantaj pâinea proteică: fiind sățioasă, ar duce la un consum mai scăzut de pâine.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • România, la reducere!
  • Liderii europeni, orbi și surzi
  • Coaliția amețiților
  • De ce avioanele Boeing sunt atât de importante în acordurile comerciale ale lui Trump
  • “Mami, pot pleca în Arabia Saudită?”
  • UE înfruntă risipa alimentară și moda rapidă
  • DEZVĂLUIRE-ȘOC: cum a donat FCSB milioane de lei către PSD!/Ce alt Becali apare pe lista sponsorilor de partid
  • Barcelona, pregătită de “blestemul” Kane?
  • China și-a arătat puterea militară. NATO nu se mai poate baza pe avantajul tehnologic din trecut
  • Exit mobile version