Petru Alexe este românul care a inventat „super-pâinea”. Ceea ce o face cu totul specială este extractul de proteine din carne.
Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit, produsul este mai sățios, ca și cum ai mânca în același timp o friptură.
„Super-pâinea” costă 7 lei
La un preț de producție de 7 lei, este foarte atractivă pentru brutari.
„Proteinele adăugate nu au nici miros, nici gust. Vom găsi proteine ca și cum am mânca o bucată de carne alături de această pâine, echilibrându-se nutrițional în proteine și ajungând la consumator”, a zis inventatorul ei, Petru Alexe, pentru Antena 3.
E ca și cum alături de pâine ar mânca o friptură invizibilă, toată proteică, din care se regăsește acum în felia de pâine. Specialiştii spun că au studiat mai multe metode de fabricare a acestei pâini, ca să vadă care este metoda optimă.
Cum se prepară această pâine
Extractul de proteine este sub formă de pastă sau pulbere, fără miros. Aluatul se pune la dospit, apoi ajunge în cuptorul încins la 230 de grade.
Un kilogram de extract de proteină se obține din trei kilograme de carne, susţine sursa amintită. Prețul de producție în laborator este de 7-8 lei.
Și mai are un avantaj pâinea proteică: fiind sățioasă, ar duce la un consum mai scăzut de pâine.
Omul, a inventat apa calda. Nu vad niciun avantaj a produsului in cauza decat acela ca am manca poate ”mai putin”. Si care-i logica sa distrugi 3 kg de carne ca sa extragi nu stiu ce proteine pe care sa le inglobezi in paine, produs pe care dorim sa_l eliminam din mancare, ca ingrasa. Mai, voi chiar vreti sa ne lipsiti si de placerea de a manca o bucata de carne la gratar cu o salata ??? Face-ti pasi, cu inventiile voastre stupide. Auzi, paine cu gust de carne… Mare ti-e gradina Doamne !!!
Am auzit ca painea din faina de gandaci e si mai buna
Sá o mánance el cu màsa!
Si proteinele alea contin si gindaci de bucatarie ?
Ăăăăăăăă…cine poate ști? tot ce e posibil! N-aș baga mîna-n foc..
Si protenele alea sunt de origine vegetala sau animala (insecte, etc.)?
Din ce este facut extractul de proteine? Din faina de greieri? …
nu i o problema . eu am inventat ceafa de porc care are paine in ea. nu e nevoie de sendviș. mananci ceafa direct si simti ca ai mancat paine cu mustar.