AcasăSOCIALCe este "Metoda pomana" prin care bătrânii români sunt jefuiţi în propriile...

Ce este „Metoda pomana” prin care bătrânii români sunt jefuiţi în propriile case

politia catuse FOAMEA le-a întunecat judecata? Cinci avocaţi s-au bătut cu alţi 3 tineri, la coadă, la fast-food, în Timişoara

A apărut o nouă variantă prin care bătrânii români sunt păcăliţi şi jefuiţi. „Metoda pomana” este folosită în judeţele Moldovei, mai ales, dar s-ar putea extinde la nivel naţional.

De exemplu, la Vaslui, prin această metodă, un bărbat a lăsat o bătrână de 88 de ani fără 4000 lei.

I-a zis că-i dă bani de pomană, dar a jefuit-o

Bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi intrat în casa bunicuței octogenare și, profitând de neatenția acesteia, i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei, potrivit IPJ Buzău.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că în ziua de 9 iunie, bănuitul, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Vaslui, sub pretextul de a-i oferi bani de pomană, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, i-a înmânat o bancnotă de 200 de lei pentru a o schimba în 2 bancnote de 100 de lei şi profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras din portofel suma de 4.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă.

Vinovatul a fost prins de Poliţie şi urmează să fie prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

author avatar
Andrei Ștefan
2.860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger