AcasăSOCIALCe este „incinerarea cu apă”, noua modă de înmormântare a oamenilor, în...

Ce este „incinerarea cu apă”, noua modă de înmormântare a oamenilor, în Europa

Activiştii de mediu au mai născocit una: incinerarea cu apă, o alternativă mai puțin poluantă a înmormântării și a incinerării clasice.

După ce un om moare, în cele mai multe țări din Europa există doar două variante: înmormântarea sau incinerarea clasică. Alte opțiuni sunt explorate acum, pe fondul creșterii cererii de variante mai prietenoase cu mediul. Incinerarea cu apă este tot mai populară.

Aquamation folosește procesul de hidroliză alcalină

Această metodă este cunoscută și sub denumirea „aquamation”. Procedura folosește procesul de hidroliză alcalină, în care apa amestecată cu o soluție alcalină descompune corpul până când rămâne doar scheletul.

Corpul este plasat într-un vas din oțel care e umplut apoi cu apă și o soluție alcalină. Vasul este încălzit, iar corpul se descompune până la componentele chimice de bază – aminoacizi, peptide, zaharuri și săruri.

După trei sau patru ore, rămân doar oasele. Acestea sunt ulterior măcinate până rezultă o pudră albă care este pusă într-o urnă oferită familiei, așa cum se practică după incinerarea în cuptorul unui crematoriu.

author avatar
Andrei Ștefan