AcasăSOCIALCe decizie a luat Nicușor Dan în privința luminițelor de Crăciun, în...

Ce decizie a luat Nicușor Dan în privința luminițelor de Crăciun, în Capitală

Ce decizie a luat Nicușor Dan în privința luminițelor de Crăciun, în Capitală

Ne apropiem de mijlocul lui noiembrie, ultima lună de toamnă calendaristică, însă chiar și așa nu sunt puțini cei care se gândesc că iarna va bate cât de curând la ușă. Așa că își fac planuri pentru Sărbatori.

Deja primarul Capitalei a anunțat că s-a dat startul montării primelor decorațiuni de Crăciun, în Capitală. Anunțul lui Nicușor Dan, făcut joi seară, prin intermediul unei rețele de socializare, se vrea a fi cât se poate de clar cu privire la cheltuielile implicate de această operațiune de împodobire înaintea Sărbătorilor de iarnă.

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

„Am început montarea decorațiunilor de Crăciun în București. Primele luminițe au fost montate în Piața Constituției, urmând să le instalăm pe toate până la sfârșitul lui noiembrie.

Vom folosi decorațiunile pe care le avem deja și ne vom limita la ornamente pentru zona centrală a orașului. O operațiune pentru care în trecut Primăria Generală plătea 9 milioane de lei se va face în acest an cu doar 1 milion de lei”, a transmis Nicușor Dan.

Primar: Pregătim și alte surprize

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Edilul Capitalei dă de înțeles că locuitorii Capitalei s-ar putea bucura și de alte surprize, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Deocamdată n-a specificat și despre ce e vorba exact.

„Pregătim și alte surprize de sărbători – tot cu cheltuieli reduse din partea PMB, dar cu implicarea mai puternică a agenților economici privați. Revin cu detalii în zilele viitoare”, s-a rezumat să puncteze primarul general.

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Ce spune edilul despre organizarea unui târg de Crăciun

Și tot joi, Nicușor Dan răspunsese unei întrebări de la presă cu privire la posibilitatea de a fi organizat un târg de Crăciun, în această iarnă, în București.

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa municipalitatea nimic. Toate costurile pe care municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a declarat, joi, 11 noiembrie, Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, tot în cursul zilei de joi s-a aflat când urmează să se deschidă deja celebrul Târg de Crăciun din Piața Mare din Sibiu. Ediția din acest an a târgului este programată să aibă loc în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie, cu mențiunea că, din câte s-a anunțat, intrarea se va face pe baza certificatului verde.