AcasăSOCIALCe conţine pâinea de la supermarket. Atenţie la ingrediente! Acum, că ştii,...

Ce conţine pâinea de la supermarket. Atenţie la ingrediente! Acum, că ştii, vrei s-o mai cumperi?

Atunci când vine vorba de pâine din comerţ, mai sunt folosite și alte substanțe, multe dintre ele nocive, printre care esteri ai propilenglicolului și emulgatori.

Substanțele au rolul de a face ca pâinea să reziste mai multe zile și se regăsește și în alte produse de panificație.

Ce substanţe conţine pâinea din comerţ

Pâinea din comerţ este totală diferită de cea pe care o putem prepara în casă. Procesul industrial începe de la măcinarea grâului, care rafinat, sărăcit în vitamine (în special cele din complexul B) şi minerale, rezultând făina albă, fără fibre alimentare, dar bogată în amidon.

Această făină este aditivată încă de la moară cu E-uri, conservanţi, amelioratori de panificaţie, substanţe de albire. Toate aceste substanţe pe care le conţine pâinea din comerţ sunt aşadar adăugate din start în făina rafinată.

În prezent, unele sortimente de pâine din comerţ seamănă mai mult cu cozonacul, conţinând grăsimi şi zahăr. Nici pâinea neagră din comerţ nu trebuie să ne dea impresia că alegem un produs sănătos. Multe din aceste sortimente conţin tot făină albă rafinată, în care se adaugă coloranţi.

Ce sfaturi dau nutriţioniştii

Principalul sfat al nutriţioniştilor este ca, înainte de a cumpăra pâinea, să citiţi cu mare atenţie eticheta şi să vă informaţi despre modul de fabricare a acesteia.

Pâinea este sănătoasă dacă este preparată din făină integrală, fără ados de alte substanţe, la care se adaugă doar apă, sare, drojdie.

author avatar
Andrei Ștefan
12.162 afisari

15 COMENTARII

  1. Ma, da de ce trebuie sa fiu eu cumparatorul si doctor si chimist si nutritionist, cand imi cumpar o bucata de paine cu bani castigati greu ??? Trantorii astia pe care tot noi îi platim, ce pazesc ??? De ce nu verifica ??/, macar prin prisma ca au nevoie de ”sclavi” sanatosi. Patricienii romani si nu numai aveau mare grija de sclavii lor. De noi cine are grija, Inafara ce CEL DE SUS ??/ Cine le da autorizatie pe reteta daca nu min. agriculturii ??? Cand le-au aprobat mizeria au fos orbi, sau au fost orbiti pe moment de splendoarea verzulie ??? Zic, nu dau cu bota… înca…

  2. As fi apreciat comentariul daca era facut doar in numele tau!
    Mananci” sanatos” dar pe gura scoti otrava din tine.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri