AcasăSOCIALCe câștig obține un român cu salariul mediu pe economie, care a...

Ce câștig obține un român cu salariul mediu pe economie, care a investit în ultimii 15 ani de ani la Pilonul II de pensii

pensieNoua categorie de români care va putea să se pensioneze cu 13 ani mai devreme

Pe întreaga perioadă de aproape 15 ani de funcționare a sistemului, câștigul financiar obținut de români din Pilonul II de pensii private obligatorii este mai mult decât dublu față de actualizare contribuțiilor brute doar cu rata inflației.

Conform calculelor APAPR, randamentul Pilonului II a depășit atât depozitele bancare în lei, cât și acumularea de euro, făcând din pensiile private cea mai eficientă formă de economisire pe termen lung dinte toate cele accesibile populației, în pofida numeroaselor crize economice și fluctuațiilor de pe piețele financiare din ultimii 15 ani.

Beneficiarii au acum un câştig de 5.900 de lei

Spre exemplu, în cei 15 ani, suma contribuțiilor brute virate în Pilonul II de un român cu salariu mediu pe economie, ajunge la 22.406 lei, în timp ce suma acumulată (media tuturor fondurilor) se ridică la 28.305 lei. Diferența o reprezintă un câștig mediu de 5.900 lei, net de toate comisioanele, mai mult decât dublu față de actualizarea contribuțiilor brute doar cu inflația și net superior acumulării prin depozite bancare sau cumpărarea monedei euro.

Datele denotă soliditatea și stabilitatea Pilonului II de pensii private, precum și faptul că, dincolo de scăderile conjuncturale din 2022, Pilonul II a generat pe toată durata de funcționare câștiguri investiționale importante în beneficiul celor aproape 8 milioane de români din sistem, scrie Antena3.

author avatar
Andreea Vlad
289 afisari

5 COMENTARII

  1. ok eu vreua sa renunt complet si definitiv la orice fel de pensie . statul si fondurile sa-mi dea contributiile inapoi si ii iert de orice dobanda si penalitati

    • ”Ce câștig obține un român cu salariul mediu pe economie, care a investit în ultimii 15 ani de ani la Pilonul II de pensii”
      Pai conturile sunt goale.Poate castiga 0 lei.

  2. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  3. De ce au obligat oamenii sa contribuie la niste ptivati straini ,varujan e smecheru care a nasit ,ca nu garanteaza astia nimic vesnic.au stricat pensiile de stat si atat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger