AcasăSOCIALCe ar fi putut cauza incendiul de la ”Matei Balș”? Ministrul Sănătății:...

Ce ar fi putut cauza incendiul de la ”Matei Balș”? Ministrul Sănătății: ”Sunt cel puțin două piste”

Ce ar fi putut cauza incendiul de la ”Matei Balș”? Ministrul Sănătății: ”Sunt cel puțin două piste” (foto: gov.ro)

După ce s-a dat alarma cu privire la incendiul violent care a izbucnit, vineri dimineață, la ”Matei Balș”, în Capitală, ministrul Sănătății a mers la fața locului, la fel cum au făcut și secretarul de stat Raed Arafat, dar și fostul manager al Institutului, doctorul Adrian Streinu-Cercel.

Patru oameni au pierit, în urma acestui incendiu care a afectat o clădire a spitalului în care sunt internați pacienți cu COVID.

Încă nu se știe exact de la ce a putut porni focul. Întrebat despre posibila cauză a izbucnirii incendiului, Vlad Voiculescu a evitat să se pronunțe, anunțând, însă, ce ipoteze se iau în calcul. ”Nu avem claritate asupra cauzei incendiului. Nu ne putem antepronunța. Sunt cel puțin două piste aici: o problemă punctuală, o greșeală individuală, pe de altă parte, datoria noastră este să ne uităm la probleme din sistem”, a declarat ministrul Sănătății, citat de alephnews.ro.

Precizările oficialului guvernamental vin în contextul în care, potrivit televiziunilor de știri, se vechiculează că incendiul ar fi putut porni de la o aerotermă sau chiar un reșou. E important de precizat, însă, că ipotezele nu și-au găsit vreo conformare oficială.

Șchiopu: Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată

Comandatul intervenției de la ”Matei Balș”, colonelul Orlando Șchiopu, a declarat că primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului după 8 minute de la apelul care anunța incendiul. ”Primul apel a intrat în specială la ora 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp.

Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare și lichidare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii”, a precizat, de la fața locului, colonelul Șchiopu.

221 afisari

2 COMENTARII

  1. sa si dea demisia ca altii pe care ei ii incriminau ca responsabili pt ca aeroterma in saloanele cu oxigen exista pt ca pacientii sunt tinuti in frig si asta tine de minister. demisia!!!!!!!!!!

  2. Nicusor si Voiculescu DEMISIA
    INCOMPETENTA MAXIMA LA BAIETII ASTIA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger