AcasăSOCIALCe animale de companie mai au românii... Bărbat din Mehedinţi, prins cu...

Ce animale de companie mai au românii… Bărbat din Mehedinţi, prins cu struţul în casă

strut in apartamentCe animale de companie mai au românii... Bărbat din Mehedinţi, prins cu struţul în casă

Polițiștii din Drobeta Turnu Severin au găsit, într-un apartament din Drobeta Turnu-Severin, un animal mai puțin obișnuit: familia creștea un struț. Proprietarul a fost amendat.

Aşadar, omul a fost amendat de polițiști cu 3.000 de lei pentru că ținea un struț în apartamentul său de la marginea orașului.

I-au cerut să intre cu struţul în legalitate

Polițiștii din Drobeta-Turnu Severin și reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, au făcut verificări și au au stabilit că un cetățean în vârstă de 30 ani deținea struțul într-o încăpere din apartament.

În cauză, s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecția animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003.

De asemenea, reprezentanții instituțiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deținerea legală a struțului”, transmite Poliția Mehedinți.

Au mutat struţul de la curte în garsonieră

Nu este prima dată când bărbatul este sancționat de Poliția Animalelor. Se pare că struțul este al unei familii de romi care a susținut că are pasărea de când era pui. Inițial, l-au avut în curtea unei case din Drobeta Turnu-Severin.

Pentru ca i-au reclamat vecinii, l-au mutat într-o garsonieră. Animalul era hrănit corespunzător, conform veterinarilor, dar nu avea spațiu, așa că proprietarului i s-a pus în vedere să mute struțul înapoi la curte.

author avatar
Andrei Ștefan
440 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stie cineva cu cât a fost amendat poporul român de catre Politia animalelor pentru că tin in casa poporului, palatul pionierilor si in alte clădiri guvernamentale specimene genul iliescu, român, iohannis, catzu, ciuca, etc… ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger