AcasăSOCIALCe alimente din supermarket pun în pericol sănătatea clienţilor? Iată lista alimentelor...

Ce alimente din supermarket pun în pericol sănătatea clienţilor? Iată lista alimentelor periculoase, publicată de ANPC!

Inspectorii de la ANPC au publicat lista cu alimentele la care trebuie să fim atenți și pe care e mai bine să le evităm a le consuma.

Atunci când mergeți la cumpărături, e bine să fiți atenți la locul din care alegeți să achiziționați produse, dar și la etichetele de pe acestea și lista de ingrediente.

Termenul de valabilitate, scris clar!

Termenul de valabilitate trebuie să fie scris clar și intact și produsul să nu aibă un miros suspect în cazul cărnii, laptelui și a ouălor.

Clienţii ar trebui să se asigure că vitrina din care iau alimentele are o temperatură de -18 grade Celsius pentru cele congelate și între 4 și 8 grade Celsius pentru cele în stare refrigerată, mai transmite instituția.

În ceea ce privește carnea vândută la vrac, cumpărătorii trebuie să fie atenți ca vânzătorul să poarte mănuși, mască și părul acoperit. Mirosul cărnii este de asemenea unul important.

Atenţie la calitatea laptelui!

În ceea ce privește laptele, ANPC a tras un semnal de alarmă asupra calității acestuia. Specialiștii recomandă utilizarea sa în maxim 3 zile. La magazin, trebuie să stea la aceeași temperatură ca și carnea, adică între 4-8 grade Celsius.

Evitaţi ambalajele deteriorate!

Specialiştii ANPC îi mai sfătuiesc pe români să nu cumpere produse care nu sunt complet vidate, au mirosuri și culori schimbate.

Alimentele de patiserie și de cofetărie se încadrează, de asemenea, în categoria celor care se strică repede și care pot duce la probleme de sănătate.

678 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Ce alimente din supermarket pun în pericol sănătatea clienţilor? Iată lista alimentelor periculoase, publicată de ANPC!”
    Raspuns: ABSOLUT TOATE!!!!!! Nu mai gasesti nimic in magazin fara sa fie plin de chimicale nocive.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri