AcasăSOCIALCe află pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni! Ar putea aștepta mai...

Ce află pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni! Ar putea aștepta mai mult până să-și recupereze BAGAJELE de CALĂ. Uite MOTIVUL!

(sursa foto: Facebook/Bucharest Airports)

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare aeroport din țară, ar putea să aștepte, în perioada următoare, mai mult timp pentru recuperarea bagajelor de cală. Motivul? Se fac lucrări de modernizare, care se vor desfășura pe etape.

O informare venită în prima zi a acestei săptămâni de la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunță începerea lucrărilor de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Lucrările ar urma să fie gata la mijlocul lunii februarie a anului viitor.

Concret, CNAB a anunțat că de luni, 12 septembrie, încep aceste lucrări de modernizare. Și că în primă fază vor fi înlocuite patru dintre cele șase benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale.

La ce sumă se ridică investiția

„Lucrările se vor derula etapizat și vor dura cinci luni și jumătate. Primele benzi de bagaje înlocuite vor fi benzile 3 (etaj 1) și 4 (parter) ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, și celelalte două (1 și 2, ambele la etaj).

Aceste lucrări vor conduce la o reducere temporară a capacității de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, și chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. În final, după o investiție de 3.2 milioane euro, se va obține o capacitate suplimentară de 20% și o reducere substanțială a timpului de așteptare la sosirea bagajelor.

Precizăm că trei dintre aceste benzi sunt în funcțiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003)”, se menționează în informarea postată pe pagina de Facebook a Bucharest Airports.

Ar putea apărea aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri

Oficialii CNAB precizează că, „în aceste condiții, este de așteptat să se producă, temporar, aglomerări la procesarea bagajelor pe fluxul de sosiri, aglomerări care pot conduce la creșterea timpului de așteptare pentru pasagerii care își recuperează bagajele de cală”.

Dar și că „CNAB, împreună cu agenții de handling, a stabilit măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimțit de pasageri să fie minimizat, aceasta însemnând în primul rând ca timpul de așteptare la recuperarea bagajelor de cală să nu crească”.

Se estimează că lucrările se vor finaliza la jumătatea lunii februarie 2023, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman