AcasăSOCIALCe a găsit un client din Buzău într-o roşie cumpărată de la...

Ce a găsit un client din Buzău într-o roşie cumpărată de la supermarket: „Soţia a crezut că sunt viermi, dar era altceva”

Un client din Buzău a trăit un mare şoc atunci când a văzut ce a găsit într-o roşie cumpărată de la supermarket. Omul a spus că aspectul roşiilor înainte de tăiere era cât se poate de normal şi păreau proaspete.

Specialiştii au anunţat că legumele care provin din import sunt tratate chimic pentru a rezista mult de la recoltare, pe durata transportului, depozitării, însă nu totdeauna substanţele administrate îşi fac efectul.

Au găsit seminţe încolţite

Ce era în roşie? În interior erau germeni de tomate, asemănători unor viermi.

Doar trei zile au stat la temperatura camerei, înainte să ne decidem să le consumăm. Soţia a crezut că sunt viermi, însă la o privire mai atentă ne-am dat seama că sunt seminţele încolţite.

Am decis să aruncăm la tomberon toate cele trei kilograme de roşii cumpărate din supermaket. Pur şi simplu nu ştim ce consumăm, cu ce substanţe au fost tratate aceste roşii de le-au făcut să încolţească în asemena mod„, a spus clientul cu pricina.

Roşiile cu germeni sunt toxice

Mai grav este, după cum avertizează cercetătorul buzoian, că roşiile cu germeni sunt toxice.

„Încolţirea nu face decât să aducă în roşie cantităţi de solanină, substanţă toxică. Se ştie că tomata este din familia Solanaceelor, iar plantele din această categorie nu pot fi consumate din cauza acestei substanţe, solanina.

În cazul nostru, la roşie, nu sunt cantităţi mari, însă nu recomandăm consumul acestor tomate cu seminţe încolţite“, precizează Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

author avatar
Andrei Ștefan
68.631 afisari

22 COMENTARII

  1. sint mai sigure alea din supermarket . pe romanul nostru nu-l cauta nimeni cand toarna pesticide cat vrea el . toate rosiile romanesti la ora asta cand le tai au un cerc mai albicios , sint fortate sa se coaca .

    • Îți doresc pofta buna …….. la cele din supermarket ,iar la roșiile de la țăranul ROMĂN la care ai făcut referire inseamna ca îți vinde roșii din TURCIA !!!! nu din ROMĂNIA spunei să-ți arate certificatul de producator

    • Ce nu înțelegeți dc ei vor să ne ia copii și dau tot felul de legi împotriva noastră măncarea e floare la ureche e otrava peste tot și nu o sa se ia vreo măsură asta se vrea suntem prea mulți vacxxin un teatru de război totul se merge în exterminarea oamenilor prin orice mijloace hrană apa taxe mari război pandemie legi usturătoare amenzi totul împotriva noastă

  2. S a gasit deja un virme care sa arunce si peste legumele romamesti ca imediat a iesit stirea ca l su prins chiar la buzau pe unul care avea multe subs Sunt niste mizerii tot ce vine din afara .

  3. Păcat ca statul nu se implica mai mult, adică aici vreau sa ma refer la control de calitate adică ctc cum era inainte

  4. Legumele și fructele din Kaufland, sunt pline de mucegai(cele de desupt!) si din Lidl!!!
    Organele de control, ii dor la’ baschet ‘, lasă că românul cumpăra tot!!!

  5. Nimeni nu face nimic . ANPC este inexistent. Stau în birouri. Nu există analize de toxicitate, pesticide, control al calității produselor, periodic și constant din partea statului , respectiv Protectia Consumatorului . Toți trăiesc bine mersi , salariul e bun , în birouri nu plouă , noi plătim pe toți și mâncăm otravă cumpărată pe bani mulți: roșii țuguiate pline de etrel și altele , Dumnezeu mai știe cu ce le-or da , ardei capia trași la xerox , castraveți cu gust ciudat de dero . Când ne facem analizele de ficat , stomac și intestine, ne zic doctorii că am mâncat tabelul lui Mendeleev.

  6. Despre ce vorbim? Legumele Românești fără grad de comparație Între cea Românească și cea din import aș alege-o clar pe cea Românească. ȘI nu pentru că sunt patriot. Chiar dacă mai sar calul cei care le cultivă nu cred că o fac atât de mult ca și cele aduse din afară. Cele din Turcia și Spania sau alte tari de ce nu sunt controlate? Sau mai bine spus cine le controlează? Au gust de lemn mucegăit și sută la sută sunt mult mai toxice decât ale noastre.

  7. Asta patiti csnd vreti sa msncati rosii si alte legume si fructe in extrasezon..
    Mancati rosii din iulie pana toamna tarziu din gradina voastra sau a parintilor de la tara sau periferia oraselor,castraveti in sexonul lir si ceapa verde acum..
    Restul sunt detalii…..de sera!
    Vreti aceste produse tot anul?
    Asta mancati…
    Sunteti consecinta propriilor voastre decizii…

  8. Nu are rost sa ne plângem oricum ,nu se rezolva nimic toate sunt cu chimicale fructe ,legume rezolvarea este sa nu mai mâncăm dar copii vor fi bolnavi de mici .Asta dezinteresul celor care ar trebui sa se ocupe de acest lucru ,dar nu le pasa

  9. Trei kg de roșii?Cine cumpără acum atâtea roșii?Învățați întâi să mințiți,apoi ieșiți cu noutăți!
    PS-Sunt de acord că sunt „tratate” excesiv toate legumele de pe piața românească!

  10. Ce la noi e extrasezon la alții sunt produse din plin sezon
    Problema e alta
    De ce sunt verificate produsele din import in magazine și nu la intrarea în tara

  11. De
    aceia sănt o mulțime de pacieenți pe oriunde mergi ,de numai fac față medicii să-i trateze și-ți pierzi zile întregi pe la cabinetele medicale!!!
    CONSUMAȚI -LE CĂ SUNT BUNE!!!

  12. Dacă ar exista și un oficiu al gustului la controlul calitatii legumelor si fructelor, supermarketurile nu ar mai vinde decat conserve.

    La fructe si legume, testul chimizarii este simplu: cele care nu au gust sunt ful chimizate. Si majoritatea provin din import. Cele mai plasticate sunt cele din Turcia, Spania, Olanda si Germania. Au gust cat de cat, cele din Grecia si Polonia.

    Dar cel mai rau este ca inspectorii fiind majoritatea foarte tineri, ei nici nu stiu ce gust trebuie sa sa aiba legumele si fructele adevarate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger