AcasăSOCIALCe a găsit acasă, în pâine, un bărbat care i-a cumpărat o...

Ce a găsit acasă, în pâine, un bărbat care i-a cumpărat o franzelă unei pensionare, la un supermarket

Ce a găsit acasă, în pâine, un bărbat care i-a cumpărat o franzelă unei pensionare, la un supermarket

Scumpirile şi inflaţia au lovit puternic în categoriile sociale vulnerabile din România. Aşa cum era de aşteptat, pensionarii suferă foarte mult.

Unii dintre ei, abia îşi permit să mai cumpere o pâine.

O bătrânică a emoţionat un bărbat

Un bărbat a povestit, pe net, experienţa emoţionantă pe care a avut-o când i-a cumpărat o franzelă unei bătrâne, la un supermarket din Bucureşti.

Dragii mei, poveștile sunt cele pe lângă care trecem în fiecare zi. La un mic magazin de cartier, o bătrânică, am intrat după pâine, îmbrăcată sărăcăcios, dar curat, număra niște bănuți să ia o pâine.

Când am văzut ceva parcă s-a rupt în mine. Am plătit pâinea pentru mine și i-am zis vânzătoarei să-i dea o pâine din cea plătită de mine. Am ieșit repede din magazin, ca un făcut am agățat de o ladă punga de plastic și am împrăștiat pâinea pe jos.

A ieșit doamna și m-a ajutat să o pun în coșul bicicletei. Am mulțumit frumos și am plecat. Acasă a fost surpriza. Și acum când scriu aceste cuvinte am lacrimi în ochi. Cine suntem? Ce suntem? Oamenii sunt prea mici pentru gesturi mari! Atât de mic m-am simțit!”, a relatat bărbatul.

I-a pus 1 leu în pâine

„Bătrâna, scuze, doamna căreia i-am plătit pâinea m-a ajutat să strâng pâinea din punga ruptă. Acasă am descoperit acel leu pus în pâine. Despre asta vorbeam, nu a vrut să rămână datoare, ceea ce e un lucru rar în ziua de astăzi”, a adăugat omul.

Altfel, chiar şi bătrânii din Italia duc un trai greu. O bunicuță a fost prinsă furând dintr-un supermarket din Peninsulă. Bătrâna, văduvă şi cu o pensie mică, fusese prinsă având asupra ei doar o pâine şi o mortadella.

Bătrâna le-a mărturisit angajaţilor că îi era foame și că nu-și permitea să meargă la cumpărături din cauza chiriei și a facturilor. Copiii ei nu o pot ajuta pentru că au probleme financiare și nu vrea să le ceară nimic.

author avatar
Andrei Ștefan
538 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu se poate! Cum e posibil sa gasesti in paine un lindik si parti din labii? Cine le-a pierdut?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger