AcasăSOCIALCe a făcut un taximetrist din Harghita după ce a găsit o...

Ce a făcut un taximetrist din Harghita după ce a găsit o geantă plină cu bani, pe bancheta din spate

Ar fi putut să se îmbogăţească „peste noapte”, tentaţia era mare, dar a preferat să facă faptă bună. Este povestea unui taximetrist din Harghita, care, în noaptea de Revelion 2024, a găsit o geantă plină cu bani, pe bancheta din spate.

O familie a fost aproape să rămână fără toți banii strânși după un an de muncă peste hotare, dacă n-ar fi dat peste un şofer cu onoare.

Taximetristul a mers cu banii la Poliţie

Polițiștii din Harghita au adus în atenția publicului un caz aproape emoționant petrecut chiar în noaptea de Anul Nou. Un taximetrist din localitatea Cristuru Secuiesc s-a trezit cu o geantă plină cu bani pe bancheta din spate a taxiului pe care-l conducea.

Bărbatul s-a dus imediat la Poliția să predea geanta cu bani.

Ce aș face dacă aș găsi o geantă cu bani?”. Probabil această întrebare a fost prezentă în mintea multora dintre noi, la un moment dat.

Pentru un șofer de taxi din Cristuru Secuiesc această idee a devenit realitate, chiar în ultima zi a anului 2023, când a găsit pe bancheta taxi-ului pe care îl conducea o borsetă în care se afla o sumă foarte mare de bani în euro.

Fără să stea pe gânduri, bărbatul s-a prezentat la sediul poliției din localitate și le-a predat-o oamenilor legii”, a scris pe Facebook Poliția din Harghita, relatând un caz petrecut în noaptea de Anul Nou.

Au muncit un an de zile pentru acei bani

Poliţiştii au reușit să-i găsească în scurt timp pe posesorii genții pline cu bani. E vorba de o familie tânără, care muncise un an întreg peste hotare pentru acești bani cu care sperau să reușească să-și clădească un viitor în țară.

În scurt timp au fost identificați și proprietarii borsetei: o familie tânără ce a trudit aproape un an în țări străine pentru a-și clădi un viitor frumos împreună.

Anul 2023 s-a încheiat cu o bucurie enormă pentru tinerii care și-au recuperat economiile și cu satisfacția bărbatului, care le-a găsit, că fapta sa este demnă de laudă și admirație.

Felicitări pentru spiritul civic de care ați dat dovadă, domnule Szocs Lóránt Àrpàd ! Sperăm că gestul dumneavoastră să fie un exemplu de urmat și pentru alți cetățeni, care s-ar putea găsi într-o astfel de situație”, se mai arată în mesajul polițiștilor din Harghita.

author avatar
Andrei Ștefan