AcasăSOCIALCe a anunțat Tătaru, după ce s-au făcut verificări la spitalul din...

Ce a anunțat Tătaru, după ce s-au făcut verificări la spitalul din Reșița, de unde au apărut imagini de groază: ”Nu este o scuză”

Ce a anunțat Tătaru, după ce s-au făcut verificări la spitalul din Reșița, de unde au apărut imagini de groază: ”Nu este o scuză” (foto. gov.ro)

După ce s-au dispus verificări, ca urmare a imaginilor dramatice apărute în spațiul public, cu mai mulți pacienți în vârstă, internați la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unii dintre ei dezbrăcați, pe holurile unității medicale, ministrul Tătaru a anunțat primele concluzii.

”Noi ne-am sesizat, am şi trimis Inspectia Sanitară de Stat, am făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii – neacordare de asistenţă medicală. Chiar şi ieri şi astăzi am trimis şi Corpul de Control al ministrului care va face o evaluare. Avem acolo discuţii vis-a-vis de o acreditare a Autorităţii Naţionale de Magement şi Calitate în Sănătate, pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. (…) Avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale”, a declarat Nelu Tătaru, vineri, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a negat ipoteza apărută în primă fază, după ce s-a aflat despre aceste imagini șocante – și anume că ar fi fost vorba despre pacienți cu anumite dizabilități. ”Erau pacienţi infectaţi Covid-19, din ce am putut vedea nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical. Nu aveau nicio afecţiune psihică”, a subliniat oficialul guvernamental din fruntea MS.

Nemulțumiri la adrea managerului spitalului

Tătaru a făcut referire și la managerul unității spitalicești unde au fost surprinse imaginile cu pacienții care au avut de confruntat condiții mizere. ”Este păcat că acei pacienţi infectaţi Covid au corespondentul această patologie Covid dă şi element de depresie dă şi agitaţie psihomotorie, dar nu este o scuză. Managementul de la Reşiţa, un manager pe care l-am schimbat pe perioada stării de urgenţă pentru management defectuos atunci când Legea 55 nu mi-a mai dat voie să pot coordona activitatea medicală a fost repus, iar astăzi vedem rezultatele”, a susținut Tătaru.

S-au dat amenzi

De altfel, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșita a fost sancționat cu 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

Totodată, MS a comunicat că după prima zi de control în spitalul reșițean, Inspecția Sanitară de Stat a decis amendarea asistentei șef a secției de Pneumopftizilogie și a asistentei șef a secției de boli infecțioase, precum și a unei infirmiere cu câte 2000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2 400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform aceleiași surse.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger