AcasăSOCIALCazul de la Onești a șocat România! Psiholog criminalist: ”S-a pierdut foarte...

Cazul de la Onești a șocat România! Psiholog criminalist: ”S-a pierdut foarte mult timp”. Comparație cu situația de la Caracal – VIDEO

Cazul de la Onești a șocat România! Psiholog criminalist: ”S-a pierdut foarte mult timp”. Comparație cu situația de la Caracal - VIDEO (foto: captură video)

Tragedia de la Onești, soldată cu două pierderi de vieți omenești, continuă să iște întrebări. Multora le e greu să înțeleagă cum de nu au putut fi salvați cei doi muncitori, după ce au ajuns să fie sechestrați cu orele, de un individ de 68 de ani, deși la fața locului au fost negociatori și oameni ai legii.

Un psiholog criminalist cu experiență s-a pronunțat cu privire la intervenția de la locul dramei din județul Bacău. ”S-a pierdut foarte mult timp. (…) Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave n-ai ce să negociezi. Negociatorul în primele secunde își dă seama dacă e monolog din partea acelui individ sau e dialog. Și dacă își dă seama că (…) el cere luna de pe cer, trebuia să dea imediat voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cu el cinci ore acolo să (…) auzi un monolog. (…) Chestia aceasta a înrăutățit toată situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine, el nu intra în dialog. (…) Cu oameni de genul acesta (…) trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu grave probleme psihice și nu te joci cu ei”, a declarat, luni, Liviu Chesnoiu, într-o intervenție la Digi24.

 Chesnoiu: Ca la Caracal

Psihologul a adus în discuție cazul Caracal. ”După umila mea părere, eu acționam în secunda doi. (…) Poate că nu s-a mai confruntat poliția română cu astfel de situații și orice situație de genul acesta trebuie să tragă un semnal de alarmă. (…) Se așteaptă în maniera aceasta retro să vină cineva (…) să dea ordin. Ca la Caracal. S-a pierdut nu știu cât timp. Stau la poartă acolo să vină nu știu ce aprobare. Să lași pe polițist să acționeze după felul lui, după instinct, după experiența lui și totul era ok acolo”, a mai punctat Chesnoiu.

Cei doi bărbați, electricieni de meserie, au murit după ce au fost înjunghiați. Oamenii au fost pur și simplu ținuți ostatici într-un apartament aflat într-un bloc din Onești, unde veniseră să lucreze. Agresorul este un bărbat despre care s-a aflat că ar fi pierdut, în urmă cu mai mulți ani, respectiva locuință. DETALII AICI.

 

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!