AcasăSOCIALCaz tulburător la Brăila! Elevă trasă de păr și umilită, într-o sală...

Caz tulburător la Brăila! Elevă trasă de păr și umilită, într-o sală de clasă

Caz tulburător la Brăila! Elevă trasă de păr și umilită, într-o sală de clasăCaz tulburător la Brăila! Elevă trasă de păr și umilită, într-o sală de clasă (foto: Facebook/Ministerul Educatiei)

S-a tot vorbit despre episoade mustind de violență, în care sunt implicați elevi. Și despre episoade cu totul nedorite cărora le cad victime unii copii de vârstă școlară, care ajung uneori să fie batjocoriți de colegi de-ai lor, din diverse motive.

Din păcate, recent au apărut scene tulburătoare, surprinse chiar într-o sală de clasă. Scena violentă a avut loc zilele trecute, la Brăila. Și anume într-o sală de cursuri din cadrul Liceului de Arte „Hariclea Darclee” – unde o fată de clasa a șasea a fost lovită și umilită de alte două colege, potrivit infobraila.ro.

Din imaginile postate pe site-ul publicației locale se poate vedea că la un moment dat fata, așezată într-o bancă, este trasă de păr. ”Mamă, ce hidoasă e!”, se aude o remarcă surprinsă în același filmuleț.

În loc să o ajute pe fată, s-au preocupat de filmat

Cutremurător este faptul că înregistrarea nu surprinde și vreo intervenție a altor colegi, care ar fi putut veni în apărarea fetei, astfel încât episodul cu totul tulburător să se încheie cât mai rapid. În schimb, s-a găsit cineva – din rândul colegilor fetei agresate – care să filmeze întreaga scenă, alegând, așadar, să se concentreze nu pe aplanarea situației, ci pe înregistrarea ei în imagini.

Imagini cu episodul tulburător din sala de clasă de la Brăila – AICI.

Incidentul nu e singular. În urmă cu mai bine de o săptămână, cinci fete s-au luat la bătaie, în plină stradă, la Focșani. S-au împărțit pumni și picioare și n-au lipsit nici păruielile.

Elevele implicate în acest incident violent s-au luptat mai ceva ca într-un ring. Aparent, s-ar fi certat din cauza unui băiat, fiind vorba despre o dispută cu iz amoros.