S-a dat alerta în rândul autorităților, anunțându-se faptul că un elev de liceu a venit la școală cu un pistol. Jandarmii au intervenit rapid, iar arma a fost ridicată. S-a întâmplat recent în Vâlcea, însă cazul a ajuns în atenția opiniei publice în această a doua zi a săptămânii.
Conducerea Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea a fost cea care a sesizat, luni, 14 februarie, că un elev de clasa a XI-a a venit la cursuri cu un pistol, anunță Jandarmeria Vâlcea.
De unde ar fi avut tânărul arma. Ce le-a spus jandarmilor
Sesizarea a fost urmată rapid de intervenția reprezentanților legii. Tânărul a fost luat la întrebări și așa s-a aflat cum se a ajuns să aibă arma respectivă. „Jandarmii care se aflau în apropierea unității de învățământ au intervenit imediat iar în urma verificărilor efectuate, au descoperit asupra tânărului de 17 ani, un pistol de tip airsoft.
Întrebat cum a intrat în posesia lui, acesta le-a răspuns jandarmilor că a cumpărat pistolul de pe un site cu anunțuri, de la un necunoscut”, potrivit Jandarmeriei.
Elevul a fost amendat
Băiatul a fost amendat cu 2500 lei, „iar arma a fost ridicată în vederea confiscării”.
După apariția acestei situații, jandarmii vâlceni atrag atenția asupra faptului că armele de airsoft pot fi un pericol, deși sunt mulți cei care le-ar putea vedea ca pe niște jucării. Și menționează că aceste arme tip airsoft ori cu aer comprimat pot fi cumpărate doar de către cei care au peste 18 ani, respectiv de persoane majore.
„Vă informăm că pentru armele de tip sportiv, posesorii au nevoie de avize speciale. Legea interzice folosirea ambelor categorii in public și transportarea lor încărcate sau la vedere.
În România, armele de tip airsoft sau cu aer comprimat pot fi achiziționate doar de către cei care au peste 18 ani.
Armele de airsoft sunt replici fidele ale armelor de foc letale. Designul, greutatea și blowbackul (reculul) contribuie la realismul lor. Din cauza acestor asemănări, acestea pot fi ușor confundate cu armele de foc. Deși mulți le văd ca pe niște jucării, armele de airsoft pot fi un pericol”, avertizează jandarmii vâlceni.
„pot fi ușor confundate cu armele de foc” si daca venea cu un airsoft colorat strident exact ca o jucarie pentru copii se simteau mai bine?
Ce prosti! Acestea nu se cheama ARME airsoft, ci REPLICI airsoft, asa scrie in Legea Armelor, tocmai pentru a arata ca sunt aproape inofensive, simple jucarii pentru oameni mari si nu „arme”.