AcasăSOCIALCaz șocant în Moldova. „A înviat” mortul, într-o localitate din județul Iași!

Caz șocant în Moldova. „A înviat” mortul, într-o localitate din județul Iași!

Caz incredibil în Iași, unde o bătrână care și-a crezut fiul mort, ba chiar a făcut cele de trebuință pentru a-l înmormânta și pomeni, confirm cutumelor creștinești, s-a pomenit cu fiul în poartă. Povestea a cutremurat nu doar apropiații familiei, ci și autoritățile locale.

Bărbatul de 51 de ani – care locuia împreună cu femeia care i-a dat viață – ar fi dispărut de acasă, din comuna Costuleni, județul Iași, în octombrie, conform ziaruldeiasi.ro. Speriată cu nu mai știe nimic de el și că nici nu se întoarce, mama acestuia a mers, după câteva zile, la poliție și a anunțat autoritățile despre întreaga situație.

”Semăna şi un pic la faţă”

Între timp, după mai bine de 40 de zile de la momentul respectiv, s-a găsit un trup fără viață, în râul Jijia. Din câte a povestit chiar mama bărbatului dispărut, fratele și nepoata au mers să identifice cadavrul. ”Hainele păreau că sunt identice, semăna şi un pic la faţă, chiar dacă era un pic umflat. De fapt, nu l-au văzut foarte mult deoarece era pus într-un sac, probabil că stătuse mult în apă“, a mărturisit femeia.

Ca urmare, familia a făcut cele de trebuință în vederea înmormântării, iar pe 10 decembrie a avut loc ceremonia. Opt zilei mai târziu, femeia de 80 de ani a mai avut un șoc, când fiul său a apărut în poarta casei, viu și nevătămat. Conform sursei citate, s-a aflat că omul lucrase, vreme de două luni, la o stână.

Dincolo de stările prin care a trecut familia, autoritățile au acum de muncă, pentru a stabili identitatea persoanei înmormântate. Dar și pentru a anula documentația constatatoare a decesului bărbatului care, din câte s-a convins toată lumea, este în viață.