AcasăSOCIALCaz halucinant la un spital din țară. Femeie, lăsată să moară pe...

Caz halucinant la un spital din țară. Femeie, lăsată să moară pe motiv că era duminică

Spitalul din Comănești, locul în care nu te poți îmbolnăvi în weekend

Un bărbat acuză cadrele medicale de la Spitalul Comănești că i-au lăsat mama să moară, pe motiv că era duminică. Femeia suferise un AVC, însă în unitatea sanitară nu se afla niciun medic care să efectueze Computer Tomograf. Deși ar fi putut măcar să o trimită la un alt spital, aflat la doar 10 km distanță, personalul medical a preferat să nu-i facă nicio investigație medicală timp de 30 de ore, femeia fiind apoi declarată decedată.

Cei doi ani de pandemie, cu scenele horror din spitale, ne-au demonstrat că viața românilor nu are nicio importanță pentru sistem și pentru marea majoritate a medicilor. Rodica Dobrițoiu, o femeie în vârstă de 70 de ani, din comuna Agăș, județul Bacău, a suferit un AVC în ziua de 15 august 202, la ora 4 dimineața. A fost chemată ambulanța, care a transportat-o la Spitalul Orășenesc Comănești. Deși chiar personalul medical de pe ambulanță a sesizat că femeia suferise un AVC, simptomele fiind evidente, la spital nu i s-au făcut investigații medicale, pe motiv că era duminică și nu aveau medici care să lucreze la Computerul Tomograf. AVC-ul necesită investigații urgente la CT sau RMN, spitalul din Comănești având ambele aparaturi de imagistică, pentru detectarea țesutului cerebral deteriorat şi a hemoragiilor cerebrale. Pentru a trata un accident vascular cerebral ischemic, medicii trebuie să restabilească rapid fluxul de sânge în creier. Tratamentul de urgenţă al accidentului hemoragic se concentrează asupra controlării sângerării şi reducerii presiunii din creier și este posibil ca pacientul să aibă nevoie de intervenţii chirurgicale, pentru a reduce riscul unui nou AVC. Odată ce sângerarea din creier se opreşte, tratamentul implică, de obicei, asistenţă medicală în timp ce corpul absoarbe sângele, susțin medicii.

Presiuni pentru a renunța la plângere

Fără investigații imagistice și fără tratament timp de 30 de ore, femeia a decedat în 16 august, la ora 10 dimineața. Nicușor Dobrițoiu, fiul femeii decedate, deși prezent la spital încă din 15 august, ne spune că nu a reușit să afle nicio informație despre starea mamei sale, care fusese internată la neurologie, dat fiind că medicul specialist nu se afla în spital duminică. A doua zi l-au sunat doar să-i spună că mama lui decedase. Marcat de nepăsarea cadrelor medicale, care a dus la pierderea mamei sale, Nicușor Dobrițoiu a început să facă demersuri pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați. A făcut imediat plângere la Poliție și a cerut necropsie. Polițiștii i-au transformat plângerea în memoriu și omul nu a fost chemat la audieri timp de 6 luni. Abia după ce a făcut plângere la Parchet a aflat că polițiștii transformaseră plângerea penală într-un memoriu obișnuit. Speriat de consecințele demersurilor făcute de fiul victimei, primarul din Comănești a încercat să facă presiuni, spunându-i acestuia: ”Vrei să-mi închizi spitalul sau ce vrei să faci? Am proiecte cu sume foarte mari de bani care urmează să fie aprobate iar din cauza ta voi pierde finanțarea”. Nici cu necropsia nu a fost în regulă, medicul legist din Moinești efectuând-o în timp record, o oră, în încercarea de a mușamaliza cazul, ne spune Nicușor Dobrițoiu, care ceruse ca necropsia să se facă la IML Iași, pe cheltuiala sa.

Acolo se moare pe capete

Fiul femeii decedate este decis să meargă până la capăt, chiar dacă nici Colegiul Medicilor Bacău nu a luat vreo măsură până acum. Nicușor Dobrițoiu va acționa spitalul în judecată, pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu. ”Ca să se acopere, medicii din spital mi-au spus că mama ar fi suferit atacul cerebral cu 48 de ore înainte de a ajunge la spital, ceea ce nu era adevărat. Mama mea, înainte cu 12 ore, fusese văzută în piață, în comună, iar acest lucru se putea vedea și pe camerele de supraveghere. Existau și martori. Eu nu vreau să obțin daune de la cei din spital, vreau doar să fac ceva pentru oamenii din zona aia, ca să nu se mai întâmple astfel de nenorociri. În spitalul ăla din Comănești se moare pe capete. Toți oamenii din Valea Trotușului sunt nemulțumiți de acest spital, dar nu au ce să facă, pentru că nimeni nu-i bagă în seamă”, ne-a declarat Nicușor Dobrițoiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
10.345 afisari

40 COMENTARII

  1. Spitalele de stat din românia sunt exact după modelul spitalelor și laboratoarelor din lagărele de exterminare făcute de naziști… Dr.Mangele are urmași mulți în românia…

      • anticoagulante.Si se poate salva viata daca are cine. La ora actuala in Romania este genocid. Intr-o viata de om nu am vazut atata lipsa de respect pentru viata umana, ca sa nu mai zic de incompetenta si neprofesionalism. Asta este poporul roman. Intrebati oameni din Oltenita ce este acolo . Aproape zilnic mor oameni din indiferenta si proasta pregatire a doctorilor. Politisti, copii de 15 ani, femei gravide, bebelusi care s-a inecat cu laptele si n-au stiut ce sa-i faca, toata lumea stie ce se intampla : politisti, procurori, securisti si nu fac nimic. Au impresia ca lor nu li se poate intampla nimic. Niste idioti.

        • Pai si li se poate intampla ceva? Dc e lipsa de respect pt viata umana , un razboi ar fi foarte potrivit.

          • Nu e adevarat. Statul este ca o mama grijulie. A cumparat cate 7 doze de ”vaccin” ptr fiecare roman numai sa nu se imbolnaveasca!

      • poate fi avc prin ruperea vasului si inundarea restului creierului
        atunci chiar ca e contra-indicat anti-coagulantu
        (desi teoria cui pe cui se scoate se poate aplica)

        -NU A FOST CAINELE COMUNITAR!!@!

      • SO crezi tu mai anonimule. Cu cit se intervine mai repede cu atit este mai bine. Dacă era mama ta nu mai spuneai așa.

  2. trebuie cerute despagubiri sa -i usture , ca s-au invatat cu bani nemunciti din sporuri de stat degeaba din pandemie .

  3. Anual sute de medici termina studiile sau rezidențiatul si apoi se evapora, nu se știe unde, căci spitalele tot duc lipsa de cadre medicale. Se cheltuie sume enorme de bani publici cu pregătirea asa zișilor medici, rezultatul se vede, morți pe banda rulanta. Toti își cauta locuri călduțe prin centrele universitare. În provincie D-zeu cu mila, ca medicii nu suporta provincia deși pregătirea lor a fost suportata și din taxele și impozitelor acestor contribuabili. În Ro s-au creat niște caste printre care și cea a medicilor. Trebuie desființate urgent.

    • Unde dispar medici buni?!
      Au fost medici tineri și buni :ex. Neurologie și oftalmologie au dispărut.. NU ÎNCAP DI ICOPENTI ȘI CORUPȚI.. de cei ce ar trebui să iasă la pensie.. mulți din astea care nu se satura de mită.. Te lasă să mori dacă nu le bagi

  4. Am maai spus-o si repet, pentru clica madicala juramantul lui Hipocrat e o gluma buna, EI crezandu-se dumnezei pe pamant. Am spus-o si atunci, cand amaratul asta de popor si-a luat ”de la gura” cum se zice si le-au marit salariile pana=n cer, ca spaga nu va disparea si n-a disparut. Indiferent cati bani ar castiga, noi nu contam, pentru ei noi santem o piesa. Valoarea noastra , in fata lor, egala cu grosimea portofelului pe care li-l aratam, in rest esti doar o ”pierdere” planificata pentru care nu raspund, acoperandu-se unii pe altii. Cineva spunea sa distrugem casta… ha,ha,ha, …cine…palavragii seara de seara de la Tv ??? Haida, de !!! Nu va vine sa radeti ??? Ba da , daca n-am plange.

  5. Calitatea umanamă a celor din sistemul medical este criminală.
    Ce merită cei ce au refuzat acest act medical?
    Eu zic că niste bâte peste bot, să simtă și ei durerea la propriu.

  6. La astfel de „medici”ar trebui sa le rupa mainile.Prea pasivi am ajuns nu credeti?

  7. Daca persoana facuse un AVC, ce putea sa arate CT-ul, decit ca a facut AVC si, desigur, amploarea inundatiei cu singe a masei cerebrale ?
    Sa aruncam cu piatra cind se impune, nu intotdeauna .
    Daca familia era compsa numai din neurologi si neurochirurgi, de ce nu au platit transportul pina la spitalul aflat la 10 km distanta, ca sa aiba satisfactia de a tine in mina un film cu poze de la CT ?
    SAU FAMILIA STIA CA UN OM CU AVC NU SE MISCA DIN PAT, mai ales dupa eveniment, FIINDCA SE POATE AGRAVA RAU DE TOT SITUATIA ?
    Dar daca la Moinesti nu ar fi existat CT, sau CT – ul nu ar fi fost inventat, la cine mai chiraia familia ?!
    Sau cind nu era CT-ul nu se tratau AVC – urile ???

  8. Asta e Romania!
    Colonia,unde criminalii in halate albe isi fac de cap!
    Cu sange trebuie sa pláteasca pentru asasinatele din plandemie,si nu numai!

  9. La fel și la Moinești în zi de lucru la ora 2 m am prezentat cu tata cu mana neagra după un accident și ot ca l am dus eu cu mașina „nu era urgenta” și citez:”nu avem medic și dacă nu e o urgenta eu nu chem medicul de acasa” un stagiar tânăr „viitorul tarii”
    Și mai au și pretenția sa le dai ca dacă nu le dai nici nu se uita la tine

  10. Păi ce nu ai înțeles bre, fiul femei a fost la spital și a cerut să o ducă personal la un alt spital dar a fost refuzat, pentru că între cele două spitale este o râcă ,ba mai mult i s-a spus că vor să le fure pacienți…..

  11. Acest spital a fost închis și ar trebui să fie din nou închis, este doar mâncătorie de bani, nu se mai sătură

  12. Dacă sunt persoane care vor să spună dacă au avut probleme la Spitalul Comănești să scrie deoarece suntem o televiziune publică care dorim să mediatizăm mai multe cazuri, deoarece am înțeles că la acest Spital se moare pe capete.

    • Da este adevărat ca medici ,chiar di asistentele sunt incompetenți si neglijează mult pacienții, tatăl meu a murit acum 5 ani ,noi fratii am dat bani (mita, că astepta doamna Dr ,altfel nu primea cred nici un medicament tatal,si noi nicj o informație despre cum e starea lui),spunându-ne ca in cateva zile il vom putea lua acasa,dar în acele câteva zile( 3) tatăl nostru a facut un alt Avc in fața mea și a decedat,asistentele așteaptă bani altfel te scot afara si de la vizite,deci ca la Comănești nu am vazut in alte orașe…totui până la bani ..bani si iar bani daca ar primi toti si tot nu fac nimik,sistem de …..

  13. Buna ziua,din nefericire,spitalul orășenesc Comanesti,ca foarte multe alte spitale din țara,este un model de “așa NU”,sau mai zis “acolo NU” 😱
    Și noi am trecut printr-o situație greu de depășit la respectivul spital,cu un medic care nu a știu ce tratament sa aplice,și care mai apoi ne punea sa căutam alt spital pt transfer,lucru care trebuie făcut de medicul curant,doar el poate solicita și instrumenta un transfer între spitale. La insistente și presiuni,s-a efectuat transferul,însă pt pacient a fost prea târziu,iar deznodământul a fost tragic.
    Cred ca ar trebui sa se facă petiții pt închiderea secției UPU,măcar. Sa rămână doar Ambulator.
    Pacienții care au nevoie urgentă de ajutor au dreptul sa îl primească,intr-un mediu potrivit,de la oameni specializați și devotați atât meseriei cât și celor suferinzi.

  14. Eu am ajuns cu salvarea la ora 2 dimineata când fetița avea 6 luni și febra 40, mi sa spus ca de ce nu am venit toată ziua, doar noaptea ne găsim și noi? Tipa nesimțita aia de asistenta jegoasele alea au un tupeu pe ele de îți vine sa ii dai dinții jos! I-am zis Ciocu mic ca îmi sperii copilul și te scot in suturi afara! Am vrut sa plec la moinesti cu fata și atunci a venit doctorița și ia făcut o injecție pentru febra și a consultat-o! Este un spital al terorii acolo! Vezi oameni care stau cu orele și dacă spun ca ii doare ceva le zice ori faci liniște ori te trec la covid! Am zis ca acolo nu lucrează oameni cu suflet! Te crucești câte vezi și auzi! Nu ai cum sa vorbești ca nimeni nu te bagă in seama

  15. Sa stiti ca in Spitalul din Comanesti, mama mea a fost de f multe ori salvata. Si credeti-ma ca nu a fost cel mai linistit pacient. Era destul de plangacioasa la adresa multora. Dar noi am incercat sa actionam imediat cand a aparut o problema sau ceva semne de intrebare referitor la starea ei de sanatate. Daca te duci cu pacientul in ultima clipa, cand tu de acasa vezi ca e pe duca, si abia atunci te decizi sa o duci la spital, nu te poti astepta la minuni. Avand multe episoade cu dusul la spital (al mamei) am tot vazut fel si fel de situatii, toata sapt trag de boala si boala de ei, dar nu se prezinta la medicul de fam mai intai sa vada care e starea de sanatate, stau pana in ultimul mommt si sambata / duminica sau de sarbatori , atunci intra in panica si se duc la urgente. Mai sunt unii care apeleaza la urgente nejustificat , as zice, un ex vin ca ii doare ureche de o luna. Dar nu se prezinta la medicul de fam, vin la urgente, in weekend, ca atunci au ei timp. Un spital ca cel din Comanesti nu are suficienti medici pt toate specializarile, astfel incat sa fie de garda mereu pe toate specializarile. Referitor la cazul din articol, poate ca pacienta, cu AVC, nu era indicat sa fie transportata, mai trebuie vazut care era istoricul ei de diagnostice, pe ce fond s-a produs AVC-ul. Mai mult, din cate stiu, sunt protocoale care te obliga , pe tine ca spital primitor al unui caz grav, sa ceri acceptul spitalului unde vrei sa il trimiti. Daca nu primesti acceptul acelui spital, nu are rost sa bati drumul degeaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger