Cauta

Câți elevi s-au vaccinat anti-Covid-19, de fapt. Ministrul Educației a transmis cifrele

elevi

Câți elevi s-au vaccinat anti-Covid-19, de fapt. Ministrul Educației a transmis cifrele

A fost depășit pragul de 15% elevi vaccinați, anunțase zilele trecute ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul s-a lăudat din nou cu aceste cifre, luni, 13 septembrie, în prima zi de școală.

Cîmpeanu a anunţat că 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile, mai mulți decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe parcursul întregii veri. Acesta speră ca procesul de imunizare să continue după deschiderea anului şcolar. „Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev”, a anunţat ministrul.

Aflat la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Liceul Tehnologic Carol I din comuna prahoveană Valea Doftanei, ministrul a făcut apel la responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, în aşa fel încât şcolile să poată rămâne deschise „o perioadă cât mai lungă” de timp şi să fie astfel evitate pierderile înregistrate în anul şcolar anterior.

Topul județelor în privința imunizării copiilor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat luni că aproape 178.000 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani sunt vaccinați cu cel puțin o doză, iar peste 147.000 au schema completă.

„Vacanța mare s-a terminat! Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani”, a scris luni, pe Facebook, Andrei Baciu.

Conform acestuia, cei mai mulți elevi au fost vaccinați cu cel puțin o doză în București, Cluj, Iași, Constanța și Timiș.

1. București – 26.168 persoane
2. Cluj – 11.121 persoane
3. Iași – 8.730 persoane
4. Constanța – 7.495 persoane
5. Timiș – 7.241 persoane

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version