AcasăSOCIALCâți elevi merg de luni la școală. De ce se ține la...

Câți elevi merg de luni la școală. De ce se ține la măsura programului decalat – VIDEO

Au mai rămas doar câteva ore, practic, din această săptămână, iar de luni va suna din nou clopoțelul în școli. Numărul elevilor care vor putea merge la școală începând de luni va crește cu aproximativ 200.000 față de săptămâna precedentă.

”Acum sunt 2,6 milioane milioane de elevi, 90%, cum foarte bine ați precizat”, a subliniat ministrul Educației, duminică, într-o intervenție la Digi24, cu referire la ziua de luni și la numărul copiilor care vor merge fizic la cursuri.

Solicitare de a se păstra regula programului decalat

Răspunzând unei întrebări, oficialul guvernamental a dat câteva explicații cu privire la renunțarea la masca de protecție. ”Renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție face parte din Hotărârea de Guvern, cu excepția spațiilor aglomerate.

Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate, astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii, se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest context, vă amintim că sâmbătă după-amiază, Prefectura Capitalei a anunțat, între altele, via Facebook, după ce s-a încheiat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, că ”este obligatorie purtarea măștii pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru”.

Dar și faptul că pe site-ul Ministerului Educației fusese postată, vineri, lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 14 mai), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). Iat-o:

Incidenta pe localitati 14.05.2021

author avatar
Andrei Coman
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger