AcasăSOCIALCâte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele...

Câte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele în cazul izbucnirii unui război. Iată lista completă a adăposturilor, conform IGSU

Câte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele în cazul izbucnirii unui război. Iată lista completă a adăposturilor, conform IGSUCâte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele în cazul izbucnirii unui război. Iată lista completă a adăposturilor, conform IGSU (sursa foto: maramedia.ro)

Tensiunile de la granițele Ucrainei țin o lume întreagă cu sufletul la gură, de teama izbucnirii unui posibil război. În tot acest context, s-a aflat, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), că la nivelul întregii țări sunt peste 4.500 de adăposturi de protecție civilă.

Mai exact, 4538. Lista, ce cuprinde 62 de pagini, furnizează și adresa exactă a acestor buncăre.

Adăposturile de protecţie civilă sunt amplasate fie la subsolul blocurilor sau al clădirilor de birouri, fie la subsolul unor unităţi de învăţământ, spitale sau primării.

Situatia_adaposturilor_de_protectie_civila (1)

Care e situația în București și Ilfov

În Capitală sunt aproape 1.700 de spații de adăpostire la subsoluri, cu o capacitate de peste 320.000 persoane. În Ilfov, aproape 500, cu o capacitate de peste 74.000 persoane, indică datele oficiale făcute publice.

Mai exact, pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov figurează următoarea informare cu privire la situaţia adăposturilor de protecţie civila la nivelul Bucureşti – Ilfov 2022:

„Legea nr. 481/2004, privind protecţia civilă, republicată, prevede că:

Art. 1 alin. (1), lit g) Adăposturile de protecţie civilă sunt spaţii special amenajate pentru protecţie în situaţii specifice, proiectate, executate, dotate, echipate şi autorizate potrivit normelor şi instrucţiunilor tehnice elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate de Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă

Art. 45 alin. (1) Pentru protecţia populaţiei şi a bunurilor din patrimoniul cultural naţional de efectele atacurilor din aer se realizează sistemul naţional de adăpostire, care cuprinde:
– adăposturi publice de protecţie civilă aflate în administrarea consiliilor locale
– fondul privat de adăpostire realizat de operatorii economici şi proprietarii de imobile.

Art. 45 alin. (4) Categoriile de construcţii la care este obligatorie realizarea de adăposturi publice de protecţie civilă, aprobată prin Hotărâra Guvernului nr. 862/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civilă, precum şi a celor la care se amenajează puncte de comandă.

1. La nivelul Mun. Bucureşti există un nr. de 1.694 spatii de adăpostire la subsoluri, cu o capacitate de 322.194 persoane, din care :

– 1.509 adaposturi de protecţie civilă, cu o capacitate de 267.260 persoane
– 185 spaţii de adăpostire la subsoluri (locuinte, pasaje şi parcări subterane, staţii de metrou, etc.), care se pot amenaja, cu o capacitate de 54.934 persoane

Din cele 1.509 adaposturi de protecţie civilă,
– 1.416 adaposturi de protecţie civilă care aparţin propietarilor de imobile şi operatorii economici( (de drept privat), cu o capacitate de 224.883 persoane
– 93 adaposturi de protecţie civilă aflate în administrarea consiliilor locale (publice), cu o capacitate de 18.370 persoane

2. La nivelul Judeţului Ilfov, există un nr. de 488 spatii de adăpostire la subsoluri, cu o capacitate de 74.109 persoane, din care :

– 313 adaposturi de protecţie civilă, cu o capacitate de 69.159 persoane
– 175 spaţii de adăpostire la subsoluri (locuinte, pasaje şi parcări subterane, etc.), care se pot amenaja, cu o capacitate de 4.950 persoane

Din cele 313 adaposturi de protecţie civilă,
– 294 adaposturi de protecţie civilă care aparţin propietarilor de imobile şi operatorii economici( (de drept privat), cu o capacitate de 64.462 persoane.
– 19 adaposturi de protecţie civilă aflate în administrarea consiliilor locale (publice), cu o capacitate de 4.697 persoane”.

Cu mențiunea că adăposturile de protecţie civilă se inspectează periodic de către personalul de specialitate al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, se subliniază faptul că „deţinătorii şi utilizatorii acestor adăposturi sunt obligaţi să îndeplinească normele şi măsurile stabilite pentru menţinerea adăposturilor şi a instalaţiilor utilitare ale acestora în stare de funcţionare”.

author avatar
Andrei Coman
942 afisari

4 COMENTARII

  1. Să nu-mi ziceți că cei ce conduc, poate și actorii politici, marionetele, se ascund de bombe cu mine la subsolul blocului. Adresa unde m-ascund eu văd e pe gard dar a lor e la secret. Egalite, fraternite de bună seamă.

  2. Bai, dar Arahatul si Gheorghitza Muitza va spun ce bine e daca va inghesuiti ca gogosarii in acele mici camere de tot rahatul, si sigur nu o sa luati virusul chinezesc unul de la celalalt, in timp ce stati acolo 2-3 ore, sa zicem ? E, despre asta nu prea zic nimic criminalii astia, asa ca bagati-o undeva, bai Gheorghitza Muitza povestile tale de propaganda nazista, o sa va gasim noi in vilele voastre, ca doar aveti destule camere si pentru altii, ca am inteles ca nu sunteti cu totii chiar atat de zgarciti pe cat se pare !! Ha ha ha 🙂 Bai, vedeti, ca in timp ce voi va ascundeti ca sobolanii rosii, altii va jefuiesc apartamentele de sus, in timp ce voi guitati de frica la subsol !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia habar nu au nici acum ce operatiune mondiala de psy-op se face cu cobaii astia bine spalati pe creieras cu mult Dero !! Ha ha ha 🙂 Bai Arahat, duck for cover, mothafuker 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger