AcasăSOCIALCât timp vom mai purta măști de protecție? Orban: Este cea mai...

Cât timp vom mai purta măști de protecție? Orban: Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei

Pe măsură ce tot mai multe ţări încep să renunţe la obligativitatea purtării măştilor de protecţie, românii încep să se întrebe deja când vor putea să le lase și ei deoparte. Din păcate o revenire la o stare de normalitate, fără restricţii nu va fi încă posibilă.

Lucru confirmat și de premierul Ludovic Orban, care a transmis că măsura purtării măştii va fi menţinută „cât timp va fi necesar”, la fel ca şi în cazul celorlalte măsuri privind protecţia sanitară şi distanţarea fizică.

„Cât timp va fi necesar, vom păstra necesitatea portului măştii. Cât timp va fi necesar, vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, obligaţia de purtare a distanţei, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase. Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei.

Vedeţi că ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare, ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectă regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm, pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Radio România Actualități.

Măștile de protecție, obligatorii în supermarketuri, la serviciu și în metrou

Măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile comerciale, la serviciu și în mijloacele de transport în comun, potrivit ordinelor emise de ministerele de Interne, al Sănătății și Transporturilor. Un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, în spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. De asemenea, toate autoritățile publice, instituțiile și operatorii economici vor fi obligați să asigure la intrarea în sediu triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

author avatar
Andreea Vlad
285 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri