AcasăSOCIALCât timp a mai rămas până România va introduce armata obligatorie. Nicolae...

Cât timp a mai rămas până România va introduce armata obligatorie. Nicolae Ciucă a făcut anunţul

România rămâne fără armată

Președintele PNL Nicolae Ciucă a oferit un orizont de timp în care ar putea fi introdus stagiul militar obligatoriu, în ţara noastră.

Liderul liberalilor a punctat că în următorii doi ani România nu va putea introduce armata obligatorie pentru că nu are infrastructra pregătită pentru acest lucru.

Cum se pregăteşte MApN

Ciucă a menţionat că „s-au dus vremurile” în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

„Armata obligatorie. Acum nu-l întrebați pe politicianul Nicolae Ciucă ci pe militarul în rezervă.

Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ani să putem să trecem la o astfel de decizie”, a spus președintele PNL Nicolae Ciucă.

„Ca să avem din noua armata obligatorie, trebuie infrastructură absolut foarte bine pregătită, pentru că nu poți să aduci oameni cu arcanul la armată, s-au dus vremurile alea pe de o parte, de cealaltă parte nu poți să-i aduci și să nu te îngrijești de ceea ce înseamnă armata anului două mii douăzeci și cât o fi la vremea respectivă”, a adăugat președintele Senatului.

Ce planuri are NATO

Preşedintele PNL a adăugat că NATO este o alianţă defensivă şi nu se vorbeşte pentru prima dată de faptul că trebuie apărat fiecare centimetru din teritoriul ţărilor membre.

„Nu mai suntem în situaţia de acum 15 ani, 20 de ani când a existat o interpretare a unei situaţii ideale de pace în lume, deşi nu a existat niciodată o situaţie ideală de pace, conflicte au existat şi vor exista de când există lumea, dar a fost neglijat acest sector şi, de aceea, în momentul de faţă, ne confruntăm cu aceste probleme, care sunt generate de incapacitatea industriei de apărare de a susţine un efort de război.

De aceea, cred că, la nivelul Uniunii Europene, la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, această insistare pe a revedea măsurile care duc la revitalizarea, rejuvenarea, primenirea industriei de apărare trebuie să se petreacă, pentru că oricum este nevoie să se completeze ceea ce s-a asigurat pentru Ucraina şi s-a asigurat din rezervă„, a încheiat Ciucă la Digi 24.

author avatar
Andrei Ștefan