AcasăSOCIALCât de scump este pentru români să ţină post. Legumele şi fructele...

Cât de scump este pentru români să ţină post. Legumele şi fructele au preţuri uriaşe

Ne aflăm în Postul Crăciunului, iar românilor le este tot mai greu să respecte restricţiile alimentare impuse de acest ritual religios. De ce? Din cauză că mâncarea de post a ajuns mai scumpă decât cea „de dulce”.

Un kilogram de ceapă roșie costă și 8 lei, în timp ce pentru spanac sau fructe de sezon trebuie să scoatem cel puțin 12 lei din buzunare.

Mâncare scumpă chiar şi cu adaos comercial plafonat

Unele produse au fost incluse și pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat, însă ieftinirile sunt prea mici și nu sunt resimțite de români. Puțini sunt cei care reușesc să țină tot Postul din cauza prețurilor exagerat de mari.

Statisticile arată că legumele s-au scumpit chiar și cu 50%, iar cel mai mult plătim pentru cartofi, fasole, varză sau ardei.

În ciuda scumpirilor, românii spun că nu vor să renunţe la post, dar se gândesc să nu mai ţină toate cele 40 de zile, ci doar două zile pe săptămână, miercurea şi vinerea.

Varza a ajuns 3 lei/kg

Cine vrea să mănânce alimente complexe are şi mai multe cheltuieli. Soia, ciupercile sau năutul, produse bogate în vitamine – nu sunt chiar pentru toate buzunarele.

Prețurile sunt foarte mari. Varza aia mică era un leu și acum e 3 lei. N-am mai cumpărat roșii că sunt foarte scumpe, fasolea am cumpărat-o cu 12 lei”, a spus un cumpărător.

Printre cele mai consumate produse de post se afla orezul, cartofii sau pastele de legume, în timp ce brânza tofu sau laptele vegetal sunt consumate mai puțin.

132 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si aici tot mâna dusmanilor lui HRISTOS….

    Vine foametea, bate la usà……
    Sinagoga satanei a declansat foametea planetara, se moare pe capete în Africa…..în curând si în Europa..,..

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri