AcasăSOCIALCât de mult s-a scumpit kilogramul de miel pentru Paştele 2024, în...

Cât de mult s-a scumpit kilogramul de miel pentru Paştele 2024, în comparaţie cu preţul de anul trecut. Duminică, e Învierea la catolici

Chimicalele folosite nu erau trecute pe etichetele produselor din carne

Duminică, 31 martie, catolicii sărbătoresc Paştele. Aşadar, aceşti români se află în „febra” cumpărăturilor. Printre cele mai căutate alimente se numără, desigur, carnea de miel.

Preţul pentru un kilogram de carne de miel este cu 10 lei mai scump faţă de anul trecut.

Clienţii nu-şi mai permit carne de miel

Dacă în anii trecuţi plecau acasă cu plasele aproape pline, acum românii spun îşi permit să cumpere doar câteva bucăţi de miel. În multe județe, kilogramul de miel costă acum 55 de lei, cu 10 lei/kg mai mult decât anul trecut.

„E scump. Sunt și alte datorii, întreținerea. Nu pot să îmi pemit mai mult. E cam scump, la pensiile noastre e prea piperat”, s-au plâns oamenii, conform Antena 3.

La producător, ceva mai ieftin

Pentru românii care caută carne de miel mai ieftină, ar putea s-o cumpere direct de la producător. Acolo, preţul nu depăşeşte 30 de lei pe kilogram, spun crescătorii de animale.

Preţul pentru un kilogram de carne de miel s-a majorat din cauza scumpirilor la furaje, energie şi creşterea costurilor cu forţa de muncă.

author avatar
Andrei Ștefan