AcasăSOCIALCât costă un kilogram de carne de porc ce se vinde la...

Cât costă un kilogram de carne de porc ce se vinde la poarta gospodarului. La ce preţ cumperi acelaşi produs în supermarket

Carnea de porc in carcasa costa acum, teoretic, 12,4 lei/kg, dar in galantare poate depasi 20 de lei/kg

Se apropie Sărbătorile de iarnă, iar românii au demarat goana după cumpărături. Mai ales, după mâncare. Printre produsele preferate: carnea de porc.

Sursa diferă: poate veni de la poarta crescătorului sau din supermarket.

Carnea de porc, mai ieftină din curtea gospodarului

Cine vrea gust românesc, negociază şi ia animalul direct tranşat. Acolo preţurile sunt mai mici ca în supermarket. În orice situaţie este însă obligatoriu să ceri certificat de la medicul veterinar.

Dacă îţi procuri carnea de porc direct din curtea gospodarului, atunci te va costa 20 lei/kilogramul. Dar poţi găsi şi mai ieftin, dacă ai timp să cauţi.

De la porci care pot fi cumpăraţi în viu, până la unii pe care îi putem primi direct acasă, tranşaţi şi porţionaţi. Preţurile pornesc de la 12 lei pe kilogram.

Chiar dacă omul respectiv îţi dă un certificat cum că acea carne a fost verificată din punct de vedere sanitar veterinar, riscurile sunt mari pentru că acel certificat poate fi multiplicat la xerox.

Riscurile sunt foarte mari vizavi de hrana pe care o dai porcului, vizavi de condiţiile în care creşti porcul, vizavi de lipsa unor analize”, a declarat Dragoş Frumosu, Sindicat Industria Alimentară.

În supermarket, 25-40 lei/kg

Pentru cei care aleg să cumpere carne de porc din oraș, prețul este mai mare, așa că trebuie să bage mâna mai adânc în buzunar. Anul acesta, prețurile sunt un pic mai piperate decât anul trecut.

În pieţe şi supermarketuri, preţurile variază între 25 şi 40 de lei. Dar vor mai creşte, spun specialiştii din industria alimentară.

Cei care au intrat în febra cumpărăturilor nu se mai uită deloc la bani. Astfel, prețul mediu al unui kilogram de carne de porc în supermarket este de 24 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
744 afisari

1 COMENTARIU

  1. Diferenta este ca de la poarta gospodarului cumperi carne de porc originala, pe cand de la supermarket cumperi carne de OM care este rosie, cu putina slanina si fara sorici.
    Carnea de porc este alba ca si carnea de pui, are slanina si sorici si miroase specific.
    Carnea de om pe care o vand firmele straine si McDonals, este mai ieftina decat cea de porc original, iar carenea de porc sintetica facuta in cele 32 de fabrici din UE este mai scumpa chiar si decat carnea originala de porc.
    In Japonia este si restaurant unde se mananca friptura de carne de OM, iar in vitrina sunt atarnate maini si picioare de OM ca sa-ti alegi ce vrei sa mananci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger