Cauta

Cât costă un ghiozdan înainte de anul școlar 2024-2025. Rechizitele s-au scumpit şi ele foarte mult

Teste cu tentă sexuală în școală. Elevii au primit întrebări indecente

Ce preț are un ghiozdan pentru elevi în 2024? Părinţii au început deja să meargă prin magazine, pentru a cumpăra rechizite, însă s-au lovit de prețuri exorbitante.

Anul școlar începe pe 9 septembrie, zi în care reprezentanții supermarketurilor se așteaptă la un val de clienți în raioanele cu rechizite.

Ghiozdanele, de la 60-500 lei

La târgurile de profil se găsesc tot felul de ghiozdane, de exemplu, unul simplu costă 60 de lei, în timp ce unul cu model mai complex, dotat şi cu troler pentru a fi tras de copil, ajunge să coste chiar şi 500 de lei.

Un elev din ciclul primar are nevoie de cel puțin 14 caiete, penar, ghiozdan si un set pentru ora de pictură. La acestea se adaugă și echipamentul pentru sport. Cheltuielile sunt după buzunar. Un mimimum variază intre 150 si 200 de lei.

Școlile ar putea introduce o „sală de detenție”

Elevii de la școlile din România care deranjează orele ar putea fi duși în altă sală de clasă, unde să stea sub supravegherea unui cadru didactic, care le poate da diverse activități, precum lectură suplimentară sau completarea unor fișe de lucru.

Elevii ar urma să fie duși într-o sală special alocată, la decizia profesorului, în timpul orei de curs pe care au deranjat-o.

Noutatea se regăsește în proiectul de Statut al Elevului, pus în consultare publică de Ministerul Educației miercuri, 12 iunie.

De asemenea, ar urma ca elevilor să le fie interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor, în caz contrar acestea fiind confiscate și apoi restituite obligatoriu părinților în aceeași zi, potrivit aceluiași document.

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică, miercuri, două proiecte – Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP) şi Statutul elevului.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version