Luna iulie a venit cu scumpiri pe litoralul românesc, iar românii sunt nevoiți să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunare.
Preţurile practicate de comercianţi la Eforie Nord, una dintre cele mai accesibile staţiuni de pe litoralul românesc, au explodat.
Două ouă ochiuri costă 12 lei
Restaurantul de tip „împinge tava” din Eforie Nord atrage zilnic sute de turiști dornici să se bucure de preparatele tradiționale românești, servite rapid și la prețuri rezonabile.
Conform meniului de la acest restaurant cu autoservire de pe litoralul românesc, două ouă ochiuri costă 12 lei. În plin sezon estival, prețul pentru a închiria un singur șezlong a ajuns la 35 de lei pe zi.
Cum au reacţionat oamenii la aceste preţuri? „Dacă mai pun 5 lei cumpăr o găină de banii ăștia”, „Pe bune? unde trăim?”, „Cam puțin, îți dă și farfuria acasă?”, a comentat cineva pe net.
Majoritatea plajelor oferă, pe lângă șezlonguri, și umbrele, baruri și restaurante, ceea ce reprezintă un „magnet” pentru turiști.
Cât costă o noapte la hotel
Prețurile cazărilor au crescut cu 15-20%, în funcție de facilitățile alese. O noapte pentru două persoane la un hotel de trei stele în Mamaia costă aproximativ 450 lei, iar în Costinești sau Eforie, 350 de lei.
Cei care optează pentru cazare de patru sau cinci stele și vor să se răsfețe din plin, simt și mai mult creșterea prețurilor.
„Tarifele pornesc undeva la 165 de euro pe noapte şi pot ajunge până la 235, depinde de cameră, de perioadă”, a precizat Costina Balea, director general hotel.
Mda, nea Marcel ne-a asigurat ca inflatia este „decat” 5%……… Cu cat mai dai matale covrigu’ bre ?
Jecmaneala!! Fara vouchere sunt muritori de foame!!
Am tras des la Marriott, Peabody, Ma (zona metropolitană Boston) și plăteam între 52 și 75 dolari pe noapte cu mic dejun, all inclusive. Piscina era cu apă din Ocean. Cel mai mult îmi plăcea sandwitchul făcut cu croissant, kaizer prăjit, caș și ochi. Pe doi venea papara făcută de o negresă pe loc, pe o plită metalică; punea în ea ce doreai. Ce nu-mi plăcea erau recepționerii și indianul ce ținea sau administra restaurantul hotelului. Primii erau scorțoși, nu te scoteau din sir, dar se sințea că e forțat. Indianul, îndată ce te-au pus la masă, era autoservire la micul dejun, era pe tine cu „how is everything sir” dar se uita ce ai pe masă să știe cum să te taxeze: Continental, All American și All Inclusive. Luam All Incusive dar nu tiu de ce mi-l puneam în plus pe nota de plată cînd plecam. În căteva clipe corectau și-și cereau scuze dar o făceau de fiecare dată.
Si a sunat ceasul, dupa care te-ai trezit…
pai cat vrei sa coste?
pe tutun si bautura dai fara sa te plangi.