AcasăSOCIALCât costă carnea de porc în Ajunul Crăciunului 2023. Atât scoţi din...

Cât costă carnea de porc în Ajunul Crăciunului 2023. Atât scoţi din buzunar dacă o cumperi pe ultima sută de metri!

carne de porcPorcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

Românii care şi-au propus să cumpere carne de porc fix în Ajunul Crăciunului 2023 nu vor plăti foarte mult în plus faţă de cei care s-au aprovizionat mai devreme.

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc în Piața Obor, sâmbătă, 24 decembrie 2023?

Pulpa de porc, de la 25 lei/kg

Prețul pulpei de porc pleacă de la 24,99 de lei kilogramul și poate ajunge la 27 de lei. Un kilogram de șorici se vinde cu aproximativ 30 de lei. Însă unii comercianți dau kilogramul de șorici și cu 50 de lei.

În pieţe şi supermarketuri, preţurile variază între 25 şi 40 de lei. Dar vor mai creşte, spun specialiştii din industria alimentară.

Cei care au intrat în febra cumpărăturilor nu se mai uită deloc la bani. Astfel, prețul mediu al unui kilogram de carne de porc în supermarket este de 24 de lei.

Prețul cefei de porc pornește de la 29,90 de lei kilogramul, conform bugetul.ro. Iată preţul şi celorlalte produse din porc din Obor:

  • Urechi 17,99 lei/kg
  • Șorici 29,90 lei/kg
  • Mușchi 39,90 lei/kg
  • Rasol 20,90 lei/kg
  • Picioare 12,9 lei/kg
  • Ceafă 29,90 lei/kg
  • Pulpă 24,90 lei/kg
  • Cap 12,9 lei/kg
  • Cotlet 24,90 lei/kg
  • Piept 24,9 lei/kg
  • Fleica 26,90 lei/kg
  • Cârnați prospeți 34,90 lei/kg
  • Piept (scăricică) 39,99 lei/kg
  • Ceafa 36,9 lei/kg
  • Mușchiuleț 39,99 lei/kg
  • Gușă 26,99 lei/kg
  • Jambon 27,99 lei/kg
  • Oase garf, 9,99 lei/kg
  • Pulpă 26,99 lei/kg
  • Costiță 19,99 lei/kg
  • Picioare 8 lei/kg
  • Mușchi 32 lei/kg
  • Pulpă 27 lei/kg
  • Ceafă 32 lei/kg
  • Rinichi 9,99 lei/kg
  • Mațe cârnați – 10 lei 10 metri
  • Maț mic tobă 8 lei/bucata
  • Maț lebăr 8 lei
  • Mușchiuleț 42,99 lei/kg
  • Codițe porc 18,99 lei/kg
  • Cap 10 lei lei/kg

Carne de porc are şi toxine

Cine vrea gust românesc, negociază şi ia animalul direct tranşat. Acolo preţurile sunt mai mici ca în supermarket. În orice situaţie este însă obligatoriu să ceri certificat de la medicul veterinar.

Trebuie să fim conștienți de un aspect important. Pe măsură ce trece timpul și porcul trăiește, în corpul său se acumulează diverse toxine care nu sunt eliminate în mod eficient înainte de sacrificare.

Deoarece porcii nu dispun de glande sudoripare și, în consecință, nu au capacitatea de a transpira, procesul natural de eliminare a toxinelor este compromis.

Această caracteristică anatomică înseamnă că, atunci când consumăm carne de porc, intrăm în contact cu diverse toxine acumulate, inclusiv bacterii periculoase pentru sănătatea umană.

author avatar
Andrei Ștefan
333 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger