AcasăSOCIALCât costă carnea de miel cu două luni înainte de Paştele ortodox...

Cât costă carnea de miel cu două luni înainte de Paştele ortodox 2024. Scumpiri mari faţă de anul trecut

(foto: retetemancare.ro)

Chiar dacă pare că Paştele ortodox 2024 este departe de noi, românii au început să-şi facă deja planuri privind această Sărbătoare.

Anul acesta aduce cu sine o schimbare semnificativă, deoarece prețurile la carne de miel au crescut considerabil față de anul precedent.

Carnea de miel s-a scumpit cu 15%

Anul 2024 aduce o creștere semnificativă a prețurilor la carne de miel în comparație cu anul trecut. Fermierii anunță majorări de până la 15%, iar acest trend ascendent se așteaptă să continue până la sărbătoarea de Paște.

Comparativ cu prețurile din 2023, când un kilogram de miel în viu se vindea cu aproximativ 20 de lei, când prețul unui miel de peste 35 de kilograme ajungea la aproximativ 700 de lei, anul acesta ajunge la aproximativ 805-810 lei.

Dacă doriţi să vă aprovizionaţi din supermarket, acolo prețurile sunt și mai mari, ajungând la 65 de lei pe kilogram de carne de miel, comparativ cu 35 de lei în urmă cu un an.

Chiar dacă aceste prețuri pot părea mai puțin accesibile pentru anumite bugete, carnea de miel rămâne o alegere tradițională pentru mulți români, indiferent de creșterea costurilor.

Se scumpesc şi mai tare, de Paşte

În ciuda faptului că acum un kilogram de carne de miel nu este extrem de scump, în preajma Sărbătorilor Pascale prețurile vor crește foarte mult. Anul trecut, în perioada Paștelui, un kilogram de carne de miel a ajuns până la 65 de lei.

În aceste condiții, mulți români vor renunța probabil să mai cumpere carne de miel pentru masa de Paște. Ce rămâne, se va vinde la export.

author avatar
Andrei Ștefan