AcasăSOCIALCât costă bancnota de 0 (zero) euro, care s-a lansat în România...

Cât costă bancnota de 0 (zero) euro, care s-a lansat în România (VIDEO)

bancnote

România este în atenţia tuturor, în Europa, după ce, în ţara noastră, a fost lansată bancnota de 0 (zero) euro. S-a întâmplat la Botoşani.

Bancnota suvenir „Personalități din Botoșani” care are valoarea nominală de zero euro a fost lansată ieri, la sediul provizoriu al Muzeului Judeţean de Istorie, iar aspectul este într-adevăr de colecţie.

Tipărită cu aprobarea Băncii Naţionale a Franţei

Asemănătoare cu o bancnotă reală, hârtia a fost tipărită cu aprobarea Băncii Naţionale a Franţei şi totodată este securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană. Acum stă la loc de cinste la Muzeul Județean Botoșani.

Patru mari personalităţi ale României, Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga și Ștefan Luchian se regăsesc pe una din feţe.

Bancnota costă 21 lei

O astfel de bancnotă poate fi achiziţionată cu doar 21 de lei. Acest specimen face parte din dintr-o colecţie de 12 bancnote, iar tirajul pentru acest model este de 11.000. Dacă o parte dintre acestea vor ajunge în judeţul Botoşani, restul va fi răspândit colecţionarilor din întreaga lume.

„Tot spaţiul european vine să ilustreze această preocupare pentru valorile naţionale sau locale”, declară Mihai Cornaci, consilier al Societății Numismatice Române.

author avatar
Andrei Ștefan