AcasăSOCIALCât au plătit românii ca să schieze la Poiana Braşov, în mini-vacanţa...

Cât au plătit românii ca să schieze la Poiana Braşov, în mini-vacanţa de la început de decembrie. N-au lipsit nici accidentele

Românii au profitat de 4 zile libere legate, la început de decembrie, şi s-au distrat la munte. Duminică după-amiază spre seară, mini-vacanţa lor s-a încheiat.

Oamenii au cheltuit sume considerabile pentru a schia la Poiana Braşov, de exemplu.

200 lei, abonamentul la transport

În Poiană, șase ore de parcare costă 15 lei, iar abonamentul de transport pe cablu, pentru o zi, 200 de lei.

”Echipamentul de schi complet este 90 de lei, snowboard-ul – 100 de lei, pentru copii – 70 de lei. Tot echipamentul, adică cască, schiuri, beţe şi clăpari”, a spus angajatul unui astfel de centru.

La un calcul simplu, fără cazare și masă, o zi de schi în Poiana Brașov costă 365 de lei, de persoană.

Cât costă cazarea la munte, de Sărbători?

Pentru un hotel de patru stele cu totul inclus în Azuga, prețul pleacă de la 6.000 de lei pentru o cameră dublă pentru un sejur de 4 nopți, 23-27 decembrie.

În schimb, la un hotel de patru stele din Sinaia, pentru aceeași perioadă, prețul de Crăciun este de 5.000 de lei pentru o dublă, dar ajunge și la 7.000 de lei pentru cazare într-un apartament.

Atenţie pe pârtie!

Salvamontiștii au reamintit și două reguli de bază pentru evitarea accidentelor pe pârtie. Schiați cu o viteză cu care să fiți permanent în control și executați depășirea pe oricare parte, cu condiția să nu îl jenați pe cel pe care îl depășiți, indiferent de manevra pe care ar putea să o facă.

A doua regulă este că schiorul din vale are întotdeauna prioritate.

author avatar
Andrei Ștefan