AcasăSOCIALCât au ajuns urzicele să coste în pieţele din România. Sunt mai...

Cât au ajuns urzicele să coste în pieţele din România. Sunt mai scumpe decât carnea

urziciRomânii vând în piețe „urzici dacice” și „urzici ortodocse”! Ce prețuri halucinante cer pe plante

Urzicele sau „delicatesele sezonului”, aşa cum au ajuns ele să mai fie cunoscute, se pot cumpăra la preţuri exorbitante din pieţele din România.

Clienţii cumpără doar de poftă, pentru că puţini îşi permit 1 kilogram întreg.

Un kilogram de urzici – 60 lei

Un kilogram ajunge să coste chiar şi 60 de lei, dublu faţă cât costa anul trecut. Dacă în urmă cu mulți ani urzicile se numărau printre cele mai ieftine alimente și oricine putea să le cumpere fără a face un efort financiar, acest lucru s-a schimbat de această dată.

Prețul urizicilor s-a majorat mai mult decât s-ar fi așteptat românii. Mai exact, un kilogram de urzici costă aproximativ 60 de lei în majoritatea piețelor din România.

În supermarket sunt mai ieftine

Un kilogram de urzici în piaţă costă practic mai mult decât un kilogram de carne. Faţă de anul trecut, preţul este chiar dublu în pieţe. Cu toate astea oamenii cumpără.

Preţurile sunt la jumătate în supermarket. O pungă cu 500 de grame costă 15 lei la raft.

”Urzicile sunt extraodinare din punct de vedere nutriţional. În primul rând, au cid folic, ceea ce îl găsim foarte rar în zona de legume şi fructe, au un aport foarte bun de vitamina A.

Dacă discutăm despre o cantitate care să ne permită nişte beneficii reale asupra sănătăţii, vorbim despre 300 de grame pe o servire, măcar de 2-3 ori pe săptămână”, a declarat un nutriţionist.

Cea mai bună combinaţie este cu ouă ochiuri şi mămăligă. Pe lângă gustul unic, urzicile sunt si foarte sănătoase.

Consumul de urzici poate aduce multiple beneficii organismului, datorită conținutului de vitamine și minerale.

Considerate un aliment minune pentru sănătate, urzicile se pot adăuga și într-o varietate de rețete culinare, iar mai jos îți dezvăluim cele mai rapide și gustoase mâncăruri cu urzici, pe care merită să le încerci primăvara asta.

author avatar
Andrei Ștefan