AcasăSOCIALCât ar trebui să fie pensia pentru un trai decent în România?...

Cât ar trebui să fie pensia pentru un trai decent în România? Ce spune ministrul Muncii: „O întrebare foarte grea” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Marius Constantin Budăi)

Pensionarii cu venituri minime își chivernisesc fiecare bănuț pentru a putea face față atât scumpirilor la alimente, cât și facturilor la utilități, nemaivorbind de faptul că mulți au grijă să-și păstreze și bani pentru a-și lua medicamente, fiind vorba de tratamentele pentru diferitele afecțiuni de care suferă.

În tot acest context, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost întrebat luni seară, cât ar trebui să fie pensia pentru un trai decent în România.

Budăi: „Este o întrebare foarte grea”

„Este o întrebare foarte grea și am făcut greșeala o dată să răspund cu o cifră exactă”, a spus Budăi, la Antena3.

Oficialul din Guvern s-a ferit să dea o cifră exactă, explicând și motivul. „N-am să vă răspund cu o cifră, pentru că orice cifră voi spune eu acum cineva o să vină și o să spună că este prea mică sau este prea mare”, a completat Marius Budăi.

„În concepția mea, dacă România și-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile”, a declarat ministrul Muncii, arătând spre un panou din studioul de televiziune, pe care erau trecute măsuri din programul Sprijin pentru România.

(sursa foto: captură video Antena3)

„Adică 3.000 de lei?”, a întrebat moderatorul emisiunii, iar ministrul a confirmat.

Pensionarii au așteptat începutul lui 2023 pentru a vedea concretizată promisiunea că le vor crește pensiile. De altfel, ministrul Budăi anunțase, încă de acum aproximativ trei săptămâni, că se tipăreau deja taloanele de pensie aferente lunii ianuarie 2023, „care prevăd pensiile mărite, dar și ajutorul de tip on-off, a cărui primă tranșă se acordă în prima lună a anului”.

„Vă reamintesc faptul că valoarea punctului de pensie va fi de 1.785 de lei începând cu 1 ianuarie 2023, iar ajutorul, plătibil în două tranșe, este de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei și de 600 de lei pentru cele între 2.001 lei și 3.000 lei”, dăduse de veste ministrul Muncii, pe Facebook, în 19 decembrie

author avatar
Andrei Coman
499 afisari

3 COMENTARII

  1. Buna ziua domnule Ministru!Lasati aburelile cu punctul de pensie!Pentru un trai decent cei care au contribuit zeci de ani si au construit o Romanie furata in 32 de ani trebuie gasite solutii.V-ati angajat sa desfiintati pensiile profitorilor la 31 dec.2022(PNRR) si nu ati facut nimic!Lumea s-a saturat de gargara.Rezolvati sau lasati pe altul sa rezolve problemele!!!

  2. Constitutia spune asa:

    Art. 47 – Nivelul de trai
    (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
    ” CLAR! De unde luati banii, cum si ce fel aveti obligatia in fisa postului.
    D-aia sunteti pusi ministri.
    Totusi iti sugerez cea : dati lege ptr initiativa privata . Sa fie impozitata ffff putin. Si porniti in pul a mea economia . Si terminati cu furatul ptr partid , derbedeilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger