AcasăSOCIALCastelul Peleș a primit o factură URIAŞĂ la gaze! Plăteşte încălzirea mai...

Castelul Peleș a primit o factură URIAŞĂ la gaze! Plăteşte încălzirea mai mult decât încasează de la turişti

castelul peles

Tarifele uriaşe la încălzire, din această iarnă, afectează până şi activitatea Castelului Peleş. Acest Muzeu Naţional a primit o factură de 86.463 de lei pentru gazele consumate în luna decembrie, cu o majorare de tarif de aproape 80% față de prețul perceput până acum de furnizor.

Consumul a fost mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, luna decembrie nefiind una cu temperaturi extreme.

Încasările de la turişti cu greu acoperă încălzirea

Administratorii Castelului Peleş sunt de părere că veniturile încasate din vizitarea Muzeului în luna decembrie să acopere la limită plata ultimei facturi la încălzire, în condițiile în care numărul vizitatorilor s-a redus drastic.

Și totuși factura din decembrie nu a fost cea mai mare factură la gaze plătită de Muzeul Național Peleș. Cea mai mare sumă a venit în iarna lui 2013, o factură de 110.000 de lei.

Cea mai blândă iarnă – 10.000 euro la gaze

Într-o iarnă mai blândă, cum a fost cea din 2019, când temperaturile nu au coborât la minus 24 de grade, facturile au fost de 48.000 de lei la gaze și 18.000 de lei la curent electric.

Altfel, în toată ţara, furnizorii de energie au trimis milioane de facturi greşite la curent şi gaze. Unii nu au calculat reducerile stabilite de stat, iar autorităţile fac abia acum verificări. După o adevărată avalanşă de facturi greşite primite de la furnizorii de electricitate şi gaze, autorităţile spun să aşteptăm să fie recalculate.

author avatar
Andrei Ștefan
968 afisari

7 COMENTARII

  1. Ghinion.

    Problema-i cu civilii, nu cu ăia. Poate unii sunt șomeri, alții sunt singuri/divorțați/ văduvi(e) cu unul sau doi copii. AICI ESTE PROBLMA!

  2. Institutii precum muzee,teatre ,filarmonici au fost printre cele mai zeloase in a aplica asazisele masuri anticovid.Am trecut odata prin fata muzeului militar din Bucuresti unde intrarea era impanata cu avertismente si somatii privind covid mai ca nu te amenintau ca te impusca.La fel si horeca ,n-au zis nici pas cand li se inchideau afacerile .Acum se uita cu totii ca milogii in traista.De unde incasari cand 60 la suta din popor este exclus din societate in numele panaramei covid.Si daca vor da drumul vreodata la nevaccinati nu voi mai calca in veci in asemenea locuri.

  3. Legea facuta de catu iresponsabilul declarat de americani asa a ajuns sa ne falimenteze pe totii???? Nu sunteti niciunul normali la cap sa anulati o aberatie a unui asasin economic si sa l trimiteti la haules??!!!

  4. Stefane ,PLANGI LA MORMANT STRAIN ??,CAND AU INCASAT DE 80 DE ORI CAT AU INCASAT IN DECEMBRIE 2021 CUI I-AU SPUS ??,CU-I S_AU PLINS CA LI S-A BURDUSIT CONTUL ?.
    GOLANIA FACUTA DE DERBEDEII DE „GUVERNELE MELE ” AU PUS O TARA INTREGA PE BUTUCI ,IAR TU PLINGI DOAR PENTRU CONTUL MARGARETE! OF BARZOIENI ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger